Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Majstrovstvá SR v behu na lyžiach pre vírus presunuli na koniec marca

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na Štrbskom Plese sa mali v sobotu ísť na domácom šampionáte vytrvalostné preteky a v nedeľu tímšprint vo všetkých kategóriách.

Bratislava 10. marca (TASR) - Druhá časť majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach sa po nariadení Ústredného krízového štábu SR najbližší víkend na Štrbskom Plese neuskutoční. Kompetentní chcú šampionát v prípade uvoľnenia zákazu organizácie športových podujatí preložiť na 28. a 29. marca.

"Okrem víkendových majstrovstiev Slovenska sa neuskutoční ani Veľká cena Kremnice - FIS Slavic Cup na Skalke, ktorá bola naplánovaná na 21. a 22. marca," informoval TASR šéf bežeckého úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie (BÚ SLA) Michal Malák. Na Štrbskom Plese sa mali v sobotu ísť na domácom šampionáte vytrvalostné preteky a v nedeľu tímšprint vo všetkých kategóriách.

Ústredný krízový štáb SR vydal v pondelok nariadenie okamžitého zákazu usporiadania všetkých športových podujatí v krajine, predbežne na dva týždne. Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku vzrástol v pondelok z piatich na sedem. Počet smrteľných obetí sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo zvýšil na 4027, v 115 krajinách/regiónoch sveta ho diagnostikovali u 114.567 osôb.