Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Mak podpísal dvojročnú zmluvu s FC Sydney

Na snímke v popredí Róbert Mak. Foto: TASR - Martin Baumann

Tridsaťjedenročný krídelník naposledy pôsobil vo Ferencvárosi Budapešť.

Sydney 9. augusta (TASR) - Slovenský futbalista Róbert Mak bude pokračovať v kariére v Austrálii po tom, ako v utorok podpísal dvojročný kontrakt s FC Sydney. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

Tridsaťjedenročný krídelník naposledy pôsobil vo Ferencvárosi Budapešť. Predtým 73-násobný slovenský reprezentant hrával za Norimberg, PAOK Solún, Zenit Petrohrad a Konyaspor. V Austrálii pôsobili v minulosti v rovnakom tíme aj jeho krajania Filip Hološko a Karol Kisel.

Mak hral za Slovensko na ME 2016 a 2020 a so 14 gólmi mu patrí štvrté miesto v historickej tabuľke strelcov. "Bude to pre mňa fantastická výzva a je pre mňa veľkou cťou podpísať zmluvu s najväčším a najúspešnejším klubom v Austrálii. Počas kariéry som získal niekoľko majstrovských titulov a triumfov v pohári. Viem, čo to znamená a chcem pomôcť tímu v tejto sezóne mojimi skúsenosťami, osobnosťou, gólmi a asistenciami," uviedol Mak.

Hlavný tréner FC Sydney Steve Corica si myslí, že Slovák bude prínosom pre tím: "Róbert je skvelý hráč a môže hrať na oboch stranách ihriska. Určite si vytvorí veľa šancí a gólmi nám pomôže k víťazstvám. Odohral veľa zápasov za Slovensko a myslím si, že vynikne aj v našom drese. Pre nás to je veľmi dobrý podpis."