Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Makojev prehral v úvodnom kole s Rusom Najfonovom

Na snímke vľavo slovenský reprezentant v zápasení voľným štýlom Boris Makojev, vpravo ruský reprezentant Artur Najfonov v 1. kole mužov v hmotnostnej kategórii do 86 kg počas XXXII. letných olympijských hier v Tokiu 4. augusta 2021. Foto: TASR - Michal Svítok

Dvadsaťosemročný Makojev tak zažil neúspešný debut pod piatimi kruhmi.

Tokio 4. augusta (TASR) - Slovenský reprezentant v zápasení voľným štýlom Boris Makojev neuspel v úvodnom kole olympijského turnaja v Tokiu v hmotnostnej kategórii do 86 kg. V stredu prehral so štvrtým nasadeným Arturom Najfonovom reprezentujúcim Ruský olympijský výbor (ROC) 0:6 na body. Makojev nedostal šancu ani v repasáži, keďže Najfonov sa neprebojoval do finále. Trojnásobný európsky šampión v semifinále podľahol nasadenej jednotke Iráncovi Hasanovi Jazdánímu (1:7).

Najfonov mal v osemfinálovom súboji od úvodu navrch, po prvej perióde viedol 2:0 po tom, ako úspešne zaútočil na nohu Makojeva a podarilo sa mu ho vytlačiť zo žinenky. V druhej časti pridal ďalší dvojbodový zápis po podobnom útoku. Slovenský reprezentant musel v závere riskovať, no bodovať dokázal opäť len úradujúci majster Európy. Makojev proti Najfonovovi neuspel ani na tretí pokus. Vlani na ME v Ríme s ním prehral 0:3 a tento rok na rovnakom podujatí vo Varšave 0:9.

Dvadsaťosemročný Makojev tak zažil neúspešný debut pod piatimi kruhmi. V Tokiu nezabojuje ani o bronz, keďže Najfonov vypadol v semifinále a nepotiahol slovenského reprezentanta do repasáže.

zápase, voľný štýl do 86 kg



1. kolo (osemfinále):

Artur Najfonov (ROC) - Boris MAKOJEV (SR) 6:0 na body