Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
< sekcia Šport

Makoni bude novým trénerom brankárov HC Košice

Hráči z klubu HC Košice Foto: TASR/František Iván

Tréner s pätnásťročnou praxou sa k tímu "oceliarov" pripojí už vo štvrtok.

Košice 25. júla (TASR) - Vedenie HC Košice sa v stredu dohodlo na spolupráci s trénerom hokejových brankárov Danielom Makonim, ktorý naposledy pôsobil v tíme KHL HC Lev Poprad. Informovali o tom oficiálne klubové zdroje.

"Pre Košice som sa rozhodol z viacerých dôvodov. Predovšetkým ma oslovili medzi prvými, ďalším významným faktorom z môjho pohľadu je, že Košice pracujú na vysokej profesionálnej úrovni. Určite som prihliadol aj na možnosť ďalšej spolupráce s hlavným trénerom A-mužstva Radimom Rulíkom a v neposlednom rade aj s Alexandrom Hylákom, s ktorým sa poznám dlhšie," uviedol Makoni, ktorý pracoval počas prebiehajúcej letnej prípravy vo zvolenskom kempe práve s Hylákom a ďalším košickým gólmanom Dominikom Riečickým. "Tak ako hráči, aj brankári musia byť dobre pripravení fyzicky. Musia byť pripravení rýchlostne a samozrejme byť veľmi odolní psychicky," dodal zvolenský rodák.

Makoni pôsobil vo Zvolene, Bratislave, Martine i v českom Chomutove a v spomínanom HC Lev Poprad, kde trénoval Tomáša Dubu a slovenského reprezentačného gólmana Jána Laca. Práve jeho prípravu mal na starosti i počas uplynulých MS ako aj jeho reprezentačných kolegov Petra Hamerlíka a Júliusa Hudáčeka. Tréner s pätnásťročnou praxou sa k tímu "oceliarov" pripojí už vo štvrtok.