Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

V Malackách vzniká nový klub, chce oživiť tradíciu volejbalu na Záhorí

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Nový klub chce vytvoriť tréningové skupiny v Malackách, Stupave i Lozorne či Zohore s tým, že Malacky budú centrom.

Bratislava/Malacky 31. mája (TASR) – S cieľom oživiť tradíciu volejbalu na Záhorí vzniká v Malackách nový klub Volley Team Záhorie spolu s volejbalovou školou. Klub sa chce zamerať na výchovu mladých talentov, prvý nábor záujemcov sa uskutoční počas víkendového programu Dňa detskej radosti. Informuje o tom mesto na svojom webe.

Garantmi volejbalovej školy sú Peter Kalný a jeho syn Matúš, osobnosti späté nielen so slovenským volejbalom. "Chceme, aby deti volejbal bavil, aby ich neodradili začiatočné nácviky volejbalovej techniky. Budeme preto rozvíjať pohybové zručnosti a postupne sa dostávať k volejbalu tak, aby sa deti na tréningy tešili," prezrádza koncepciu bývalý reprezentačný tréner SR Peter Kalný.

Nový klub chce vytvoriť tréningové skupiny v Malackách, Stupave i Lozorne či Zohore s tým, že Malacky budú centrom. Volejbalová škola pre deti od deväť do 12 rokov začne fungovať v septembri, nábor detí bude už najbližšiu sobotu (4. 6.) predpoludním na volejbalových ihriskách v malackom Zámockom parku počas mestského podujatia pre deti.