Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Malenovský piaty vo finále vzduchovej pušky v stoji

Radoslav Malenovský. Foto: TASR/Jakub Kotian

Malenovský postúpil do osemčlenného finále tretím najlepším výkonom v kvalifikácii (618,5).

Tokio 30. augusta (TASR) - Slovenský reprezentant v parastreľbe Radoslav Malenovský obsadil na PH 2020 v Tokiu piate miesto v disciplíne vzduchová puška v stoji. V pondelkovom finále dosiahol celkový nástrel 181,4 bodu. Zlato si na strelnici v Asake vystrieľal Číňan Čchao Tung (246,4).

Malenovský postúpil do osemčlenného finále tretím najlepším výkonom v kvalifikácii (618,5). Ani štvrté paralympijské finále v kariére mu však medailu neprinieslo - po piatom, štvrtom a siedmom mieste skončil v Tokiu opäť na 5. priečke. "Čo už, štyria boli lepší. Ale aj tak to mrzí. Súperi neboli nezdolateľní," uviedol Malenovský pre paralympic.sk.

Vo finále napriek slabšiemu štartu (po piatich ranách bol posledný) tuho bojoval, ustál rozstrel o siedme miesto s Francúzom Didierom, aj o šieste s Kórejčanom Lee Jang-hom, no jeho krajan Park Jing-ho Slováka už vyššie nepustil. "Mal už veľký bodový náskok. To sa už nedalo. Ale aj tak som spokojný. Je to jeho prvé finále v tejto disciplíne a priznám sa, že som ho nečakal. Ďalej to už bolo len o šťastí," vravel otec a tréner v jednej osobe Dušan Malenovský.

Slovenský paralympionik cítil, že umiestenie mohlo byť aj lepšie. "Do kelu. Mohlo to byť lepšie. To ma stále trochu mrzí. Štvrté a piate miesta nie sú zlé, no medaila nebola ďaleko. Mám pocit, že utekám za rozbehnutým vlakom a stále ho nie a nie dostihnúť," podotkol Malenovský, ktorý bude mať v Tokiu ešte tri šance. Najviac si verí v malorážke na 3×40 rán.

PH 2020 - parastreľba



vzduchová puška v stoji - finále:

1. Čchao Tung (Čína) 246,4, 2. Andrij Dorošenko (Ukr.) 245,1, 3. J. Park (Kór.rep.) 224,5, ..., 5. Radoslav Malenovský (SR) 181,4