Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Malkin strelil 450. gól, Carlson si pripísal 600.bod za Washington

- Ruský hokejista Jevgenij Malkin z Pittsburghu Penguins. Foto: TASR/AP

Kanadský útočník Sidney Crosby z Pittsburghu bodoval v treťom stretnutí za sebou a vďaka asistencii sa s 1425 bodmi vyrovnal Bryanovi Trottierovi na 17. mieste historického poradia NHL.

New York 12. novembra (TASR) - Ruský hokejista Jevgenij Malkin z Pittsburghu Penguins strelil v zápase NHL na ľade Toronta Maple Leafs svoj 450. gól v základnej časti profiligy a dostal sa na 62. miesto historických tabuliek.

V predzápasovom ceremoniáli ocenili nových členov hokejovej Siene slávy z roku 2022 - sú nimi Daniel a Henrik Sedinovi, Daniel Alfredsson, Roberto Luongo, Riikka Sallinen a zosnulý Herb Carnegie. Najväčší potlesk v Scotiabank Aréne si však vyslúžil Börje Salming, prvý švédsky hráč zvolený do Siene slávy, ktorému diagnostikovali amyotrofickú laterálnu sklerózu (ALS) začiatkom tohto roka. Choroba postihuje nervové bunky v mozgu a mieche a spôsobuje stratu kontroly nad svalmi. Salminga pripravila aj o schopnosť rozprávať. Diváci ho vytlieskali a jeho bývalý spoluhráč Darryl Sittler mu pomohol zdvihnúť ruku a zamávať publiku. Obranca odohral 16 zo svojich 17 sezón v NHL za Maple Leafs (1973-89), kým ukončil kariéru v Detroite Red Wings (1989-90). V 1148 zápasoch nazbieral 787 bodov (150 gólov, 637 asistencií).

Kanadský útočník Sidney Crosby z Pittsburghu bodoval v treťom stretnutí za sebou a vďaka asistencii sa s 1425 bodmi vyrovnal Bryanovi Trottierovi na 17. mieste historického poradia NHL.

Američan John Carlson zaznamenal 600. bod v drese Washingtonu Capitals a stal sa prvým obrancom v klubovej histórii, ktorý dosiahol tento míľnik. Tridsaťdvaročný pravák prihral Sonnymu Milanovi v druhej tretine na víťazný gól v domácom zápase proti Tampe Bay Lightning (5:1). Hosťujúci Rus Nikita Kučerov ukončil svoju 11-zápasovú bodovú sériu, počas ktorej zaznamenal šesť gólov a štrnásť asistencií.

Tréner "žralokov" David Quinn dosiahol jubilejný 100. triumf v NHL. Jeho San Jose Sharks zdolalo Dallas Stars 5:4 a uspelo po piatich neúspešných zápasoch za sebou. Švéd Erik Karlsson v drese hostí ukončil šesťzápasovú bodovú sériu.