Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Mallorca bez Valjenta prehrala s Atleticom Madrid

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Atletico si vďaka jednoznačnému víťazstvu poistilo tretie miesto v tabuľke, za druhou Barcelonou zaostáva priebežne o osem bodov.

Madrid 4. júla (TASR) - Futbalisti RCD Mallorca prehrali v piatkovom súboji 34. kola španielskej La Ligy na ihrisku Atletica Madrid hladko 0:3. V zostave hostí chýbal pre kartový trest slovenský reprezentačný obranca Martin Valjent.

Domáci tím nasmeroval dvomi gólmi k výhre útočník Alvaro Morata, prvý strelil z opakovanej penalty. Prvý pokus mu chytil brankár Mallorcy Manolo Reina, ktorý však pri strele nestál na bránkovej čiare, takže pokutový kop museli opakovať. Pri druhom pokuse sa už Morata nemýlil. V 79. minúte spečatil triumf Koke.

Atletico si vďaka jednoznačnému víťazstvu poistilo tretie miesto v tabuľke, za druhou Barcelonou zaostáva priebežne o osem bodov, pred štvrtou Sevillou má päťbodový náskok, konkurenti majú však zápas k dobru. Mallorca zostáva na 18. priečke, na sedemnástu Celtu Vigo stráca už päť bodov, pričom galícijský tím odohral o zápas menej.



La Liga - 34. kolo:



Atletico Madrid - RCD Mallorca 3:0 (2:0)

Góly: 29. a 45+5. Morata (prvý z 11 m), 79. Koke