Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Barcelona remizovala s Atleticom 2:2, Messi strelil 700. gól

Lionel Messi strieľa v šlágri La Ligy na Camp Nou v zápase proti madridksému Atleticu, 30. júna 2020. Foto: TASR/AP

Mallorca je v tabuľke na zostupovom 18. mieste, znížila však stratu na sedemnáste Vigo na päť bodov.

Barcelona 30. júna (TASR) - Futbalisti FC Barcelona remizovali v utorkovom šlágri 33. kola španielskej La Ligy s Atleticom Madrid 2:2. Z druhého miesta zaostávajú o bod za vedúcim Realom Madrid, ktorý má šancu odskočiť rivalovi na rozdiel štyroch bodov, ak vo štvrtok zdolá doma Getafe. Druhý gól Barcelony strelil z pokutového kopu kapitán Lionel Messi, pre ktorého to bol jubilejný 700. presný zásah v profesionálnej kariére.

Prvú šancu na otvorenie skóre mali hostia, v 7. minúte Gimenez hlavičkou tesne iba minul súperovu bránu. Do vedenia však išli Katalánci, v 11. minúte si po rohovom kope Lionela Messiho zrazil loptu do vlastnej brány Diego Costa. Útočník Atletica mohol svoje zaváhanie napraviť o päť minút neskôr, keď rozhodca nariadil pokutový kop po faule Artura Vidala na prenikajúceho Yannicka Carrasca. Costa však nariadenú penaltu nepremenil, jeho slabo umiestnený pokus Marc-Andre ter Stegen chytil. Nemecký brankár však pri zahrávaní jedenástky nestál na bránkovej čiare, ako vyžadujú pravidlá, za čo dostal žltú kartu a jedenástka sa opakovala. K bielemu bodu sa tentoraz postavil Saul Niguez a s prehľadom vyrovnal. Barcelona bola v ďalšom priebehu hry mierne aktívnejšia, po góle volali najmä strely Messiho z diaľky. Gólu sa dočkala až po prestávke. V 49. minúte rozhodca ohodnotil kontakt Felipeho s Nelsonom Semedom v šestnástke Atletica ako nedovolený a nariadil pokutový kop, ktorý Messi panenkovsky premenil - 2:1. Pre argentínskeho kanoniera to bol jubilejný 700. gól v kariére. Z toho 630 strelil v drese Barcelony, 70 gólov dal za národný tím. Hostia odpovedali o 12 minút, keď sa opäť pískala penalta a znovu ju využil Saul Niguez - 2:2. Napriek niekoľkým šanciam sa už tímom nepodarilo skórovať. "Blaugranas" v boji o titul stratili ďalšie cenné body, pripísali si už tretiu remízu z uplynulých štyroch ligových súbojov. Atletico po štyroch výhrach v rade potvrdilo výbornú formu ziskom bodu na pôde majstra.

V ďalšom stretnutí Mallorca v základnej jedenástke so slovenským reprezentačným obrancom Martinom Valjentom zvíťazila nad Celtou Vigo vysoko 5:1. Valjent odohral celý zápas a v 48. minúte dostal žltú kartu.

Pre tím z Baleárskych ostrovov je to prvý triumf po reštarte súťaže po pauze zavinenej pandémiou koronavírusu. Mallorca je v tabuľke na zostupovom 18. mieste, znížila však stratu na sedemnáste Vigo na päť bodov. Zároveň ukončila štvorzápasovú sériu Celty bez prehry.

Sevilla sa po sérii štyroch remíz dočkala víťazstva, na pôde Leganes triumfovala 3:0 a upevnila si štvrtú priečku. Dvomi gólmi nasmeroval hostí k výhre Oliver Torres.

La Liga - 33. kolo:



RCD Mallorca - Celta Vigo 5:1 (3:0)
Góly: 13. a 52. Budimir (prvý 11 m), 27. Hernandez, 41. Pozo, 60. Sevilla - 50. Aspas (11 m)
/M. Valjent odohral za domácich celý zápas a dostal ŽK/

CD Leganes - FC Sevilla 0:3 (0:2)
Góly: 23. a 35. O. Torres, 82. El Haddadi

FC Barcelona - Atletico Madrid 2:2 (1:1)
Góly: 11. D. Costa (vl.), 50. Messi (z 11 m) - 19. a 62. Saul Niguez (oba z 11 m)