Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Manchester City vyhral 20. zápas v sérii, West Ham zdolal 2:1

Na snímke vľavo portugalský obranca City Rúben Dias strieľa vyrovnávajúci gól na 1:1 v 30. minúte v zápase 26. kola anglickej Premier League vo futbale Manchester City - West Ham United v sobotu 27. februára 2021. Foto: TASR/AP

City má na čele tabuľky už trinásťbodový náskok pred dvojicou Manchester United a Leicester City, obaja súperi odohrajú svoje zápasy 26. kola v nedeľu.

Londýn 27. februára (TASR) - Futbalisti Manchestru City zvíťazili v sobotňajšom zápase 26. kola anglickej Premier League doma nad West Hamom United 2:1 a pripísali si už dvadsiatu výhru v sérii vo všetkých súťažiach. Líder tabuľky zaznamenal v lige 14. triumf za sebou, celkovo neprehral už 27 stretnutí.

Domáci nastúpili so siedmimi zmenami v zostave oproti stredajšiemu duelu LM s Mönchengladbachom (2:0). V úvode bola hra vyrovnaná a prvú väčšiu šancu si vypracovali hostia, keď Tomáš Souček poslal hlavou loptu na Michaila Antonia, ktorý v súboji prehlavičkoval brankára Edersona, ale lopta do siete neprešla. "Citizens" udreli po polhodine hry, na center Kevina de Bruyneho si nabehol stopér Ruben Dias a otvoril skóre. Antonio trafil v 39. minúte vonkajšiu stranu tyčky, no o štyri minúty neskôr po rýchlej kombinácii namieril presne a vyrovnal na 1:1. V druhej časti už hráči West Hamu nedostávali toľko priestoru na nebezpečné útoky, viac z hry mali domáci a prevahu pretavili na víťazný gól v 68. minúte. Riyad Mahrez prešiel na pravej strane do šestnástky, prihral Johnovi Stonesovi a ten upravil na 2:1. O triumfe domácich tak rozhodli dvaja stopéri.

City má na čele tabuľky už trinásťbodový náskok pred dvojicou Manchester United a Leicester City, obaja súperi odohrajú svoje zápasy 26. kola v nedeľu. "Červení diabli" na pôde Chelsea, "líšky" privítajú Arsenal. West Ham je priebežne štvrtý.

Futbalisti Leedsu United prehrali na domácom ihrisku s Aston Villou tesne 0:1. O triumfe hostí rozhodol už v 5. minúte holandský krídelník Anwar El-Ghazi. Aston Ville patrí 8. miesto tabuľky, Leeds je o dve priečky nižšie. Predposledný West Bromwich zaznamenal cenné víťazstvo nad Brightonom 1:0 a neprehral už tri zápasy za sebou.

Slovenský brankár Martin Dúbravka nastúpil na svoj prvý ligový zápas v tejto sezóne. V Premier League si pripísal prvý štart od 26. júla 2020, jeho Newcastle však iba remizoval doma s Wolverhamptonom. Dúbravka si držal čisté konto až do 73. minúty, keď ho hlavičkou prekonal Ruben Neves a vyrovnal na konečných 1:1. Slovenský brankár pauzoval sedem mesiacov pre zranenie členka, ktoré utrpel v príprave na sezónu 2020/2021. Na konci minulého roka sa vrátil do kádra "magpies", odvtedy odchytal jediný zápas - 9. januára v Pohári FA proti Arsenalu Londýn (0:2).

Premier League - 26. kolo:



Manchester City - West Ham United 2:1 (1:1)

Góly: 30. Dias, 68. Stones - 43. Antonio


West Bromwich Albion – Brighton & Hove Albion 1:0 (1:0)

Gól: 11. Bartley


FC Leeds United - Aston Villa 0:1 (0:1)

Gól: 5. El-Ghazi


Newcastle United - Wolverhampton Wanderers 1:1 (0:0)

Góly: 52. Lascelles - 73. Neves

/M. Dúbravka (Newcastle) odohral celý zápas/


Ani West Ham nezastavil unavený Manchester City, Guardiola s 500. triumfom

Futbalistov Manchestru City nezastavil vo víťaznom ťažení ani West Ham United. Zverenci Pepa Guardiolu v sobotnom stretnutí 26. kola Premier League uspeli na svojom ihrisku 2:1 a pripísali si dvadsiate víťazstvo za sebou vo všetkých súťažiach. Naposledy nebodovali naplno 15. decembra, pričom neprehrali už dvadsaťsedem zápasov, na klubový rekord z roku 2017 im chýba jeden duel.

V ligovej tabuľke figurujú suverénne na prvom mieste, keď majú pred mestským rivalom United trinásťbodový náskok, hoci "červení diali" majú duel k dobru. Guardiolovci sú ešte v hre o všetky trofeje, v Ligovom pohári ich čaká finále proti Tottenhamu, v Pohári FA sa vo štvrťfinále stretnú s Evertonom a po víťazstve nad Borussiou Mönchengladbach 2:0 v úvodnom vystúpení osemfinále Ligy majstrov sú krok od postupu medzi najlepšiu osmičku. "Máme na dosah najväčší úspech našich kariér. Samozrejme, hovoriť o titule je ešte priskoro, hráme každé tri dni, je tu situácia s covidom, no naše víťazstvá ukazujú veľkú mentálnu silu tímu," povedal Guardiola pre klubový web.

Vysoké tempo sezóny a účasť vo viacerých súťažiach si však pýtajú svoju daň. Hráči City v sobotu pôsobili trochu unavene a aj Guardiola priznal, že duel zvládli s vypätím všetkých síl: "Po desiatich-pätnástich minútach sme si uvedomili, že to nebude také jednoduché. Keď hráte veľa zápasov, je to prirodzené, mali sme však šťastie, že sme získali všetky body." City poslal do vedenia v 30. minúte stopér Ruben Dias, ale West Ham dokázal ešte pred prestávkou vyrovnať vďaka Michailovi Antoniovi. Tri body a 200. víťazstvo Pepa Guardiolu na lavičke City zaistil v 68. minúte druhý stopér John Stones. Pre španielskeho kormidelníka to bol zároveň 500. triumf v pozícii trénera A-mužstva.

Sezónu nad očakávanie zažíva aj West Ham. Kým v minulom ročníku bojoval o záchranu, teraz figuruje v tabuľke na 4. mieste. Tréner David Moyes cítil, že proti vyčerpanému súperovi mohli jeho zverenci uhrať aj lepší výsledok: "Som veľmi sklamaný, že sme nezískali bod. Podali sme výborný výkon, prišli sme na pôdu top tímu a dlho sme mu vzdorovali."