Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Manchester City vyhral na pôde Wolves 3:0, Haaland má ďalší rekord

Hráč Manchesteru City Phil Foden (druhý zľava) oslavuje so spoluhráčmi po tom, ako strelil tretí gól vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League Wolverhampton Wanderers - Manchester City vo Wolverhamptone 17. septembra 2022. Foto: TASR/AP

City sa vyšvihli priebežne na prvú priečku tabuľky o dva body pred Arsenal, ktorý má k dobru nedeľný súboj na pôde Brentfordu.

Londýn 17. septembra (TASR) - Futbalisti Manchestru City vyhrali v sobotnom dueli 8. kola anglickej Premier League na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers 3:0. Jedenástym gólom v ligovej sezóne k tomu prispel nórsky kanonier Erling Haaland, ktorý skóroval už v siedmom súťažnom stretnutí za sebou. Ako prvý hráč v histórii Premier League zaznamenal gól vo svojich prvých štyroch zápasoch v súťaži na ihriskách súperov.

City sa vyšvihli priebežne na prvú priečku tabuľky. Vedú o skóre pred Tottenhamom, ktorý zdolal Leicester 6:2 aj vďaka hetriku striedajúceho Heung-Min Sona. O dva body za nimi zaostáva Arsenal, ktorý má k dobru nedeľný súboj na pôde Brentfordu.

City sa ujali vedenia už po 55 sekundách, keď skóre otvoril Jack Grealish po centri Kevina De Bruyneho. Haaland sa do streleckej listiny zapísal po štvrťhodine hry, prízemnou strelou spoza šestnástky k pravej žrdi zvýšil na 2:0. Wolverhampton navyše prišiel ešte v prvom polčase o vylúčeného Nathana Collinsa. Priamu červenú kartu dostal za nevyberavý zákrok na Grealisha. Úradujúci šampión po zmene strán potvrdil hladký triumf gólom Phila Fodena po ďalšej asistencii De Bruyneho.

Tottenham je rovnako ako Manchester City naďalej bez prehry, keď doma nastrieľal šesť gólov Leicesteru. Hostia síce po zásahu Youriho Tielemansa z penalty viedli 1:0 a ešte v polčase držali nerozhodný stav 2:2, po prestávke však prišla "kanonáda" Spurs. Posledné tri góly zaznamenal Kórejčan Son v rozpätí trinástich minút, na ihrisko prišiel až v 59. minúte.

Hráči Newcastle zaznamenali už piatu remízu v prebiehajúcej ligovej sezóne, s Bournemouthom hrali doma nerozhodne 1:1. Na vedúci gól Philipa Billinga zo 62. minúty odpovedasl o chvíľu neskôr domáci Alexander Isak z pokutového kopu.

Premier League - 8. kolo:

Wolverhampton Wanderers – Manchester City 0:3 (0:2)

Góly: 1. Grealish, 16. Haaland, 69. Foden, ČK: 33. Collins (Wolves)


Newcastle United – AFC Bournemouth 1:1 (0:0)

Góly: 67. Isak (z 11m) – 62. Billing


Tottenham Hotspur – Leicester City 6:2 (2:2)

Góly: 73., 84. a 86. Heung-min Son, 8. Kane, 21. Dier, 47. Bentancur – 6. Tielemans (z 11m), 41. Maddison