Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Manchester City zdolal Everton 3:0, v tabuľke stráca 3 body na Chelsea

Futbalista Manchestru City Rodrigo (vľavo) sa teší po strelení gólu v zápase 12. kola anglickej Premier League Manchester City - Everton v Manchestri v nedeľu 21. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Domáci mali na štadióne Etihad od úvodu navrch.

Londýn 20. novembra (TASR) - Futbalisti Manchestru City vyhrali v nedeľnom dueli 12. kola Premier League doma nad Evertonom hladko 3:0 a v tabuľke sú na druhom mieste. Na lídra Chelsea Londýn strácajú naďalej tri body, pred tretím Liverpoolom majú náskok jedného.

Domáci mali na štadióne Etihad od úvodu navrch, prevahu však korunovali gólovo až tesne pred prestávkou. Centrovanú loptu od Joaoa Cancela poslal do siete v 44. minúte Raheem Sterling - 1:0. Hráči City navýšili svoj náskok v 55. minúte, keď sa do odrazenej lopty za šestnástkou súpera oprel Rodri a výstavnou strelou z prvej vymietol pravý horný roh bránky Evertonu. Triumf favorita spečatil v 86. minúte Bernardo Silva.

Tottenham Hotspur zabral po troch dueloch opäť bodovo naplno, keď v druhom polčase otočil skóre v súboji s Leedsom a vyhral 2:1. V tabuľke je siedmy, na Chelsea má manko 10 bodov.

Premier League - 12. kolo:


Manchester City – FC Everton 3:0 (1:0)
Góly: 44. Sterling, 55. Rodri, 86. B. Silva

Tottenham Hotspur – Leeds United 2:1 (0:1)
Góly: 58. Höjbjerg, 69. Reguilon – 44. James