Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Manchester City zdolal Wolverhampton 3:0, hetrik Haalanda

Hráč Nathan Collins (vľavo) z Wolverhamptonu Wanderers a Kevin De Bruyne z Manchestru City v súboji o loptu v zápase 21. kola anglickej Premier League Manchester City - Wolverhampton Wanderers 22. januára 2023 v Manchestri. Foto: TASR/AP

Nórsky kanonier tak má v ligovej sezóne na konte už 25 gólov v 19 stretnutiach.

Londýn 22. januára (TASR) - Futbalisti Manchestru City vyhrali v nedeľnom súboji 21. kola Premier League doma nad Wolverhamptonom 3:0, keď sa o všetky tri góly postaral Erling Haaland. Nórsky kanonier tak má v ligovej sezóne na konte už 25 gólov v 19 stretnutiach.

City si upevnili druhú priečku v tabuľke najvyššej súťaže s dvojbodovým mankom na Arsenal, ktorý má však dva zápasy k dobru. Proti Wolves sa domáci presadili prvýkrát v 40. minúte, keď center Kevina De Bruyneho usmernil hlavou do siete Haaland. Ten istý hráč potom krátko po prestávke skóroval dvakrát v priebehu piatich minút. Najskôr bezpečne premenil penaltu, potom spravil veľkú chybu brankár hostí Jose Sa a Haaland mal po prihrávke Rijada Mahreza ľahkú prácu skompletizovať hetrik. Bol to už jeho štvrtý od letného príchodu z Borussie Dortmund a dosiahol ich najrýchlejšie v histórii Premier League. Doterajší rekordér v tomto ukazovateli Ruud van Nistelrooy na štyri hetriky potreboval až 65 zápasov. Haaland odišiel proti Wolves z ihriska v 61. minúte.

Premier League - 21. kolo:



Leeds United – FC Brentford 0:0

Manchester City – Wolverhampton Wanderers 3:0 (1:0)
Góly: 40., 49. a 54. Haaland (druhý z 11m)