Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Manchester City získal z Anderlechtu španielskeho obrancu Gomeza

Erling Haaland (sediaci na trávniku) z Manchestru City sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu z penalty v zápase úvodného kola anglickej Premier League West Ham United - Manchester City v Londýne 7. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Reprezentant Španielska do 21 rokov sa po príchode Erlinga Haalanda, Kalvina Phillipsa a Stefana Ortegu Morena stal štvrtou posilou anglického majstra počas prestupového obdobia.

Manchester 16. augusta (TASR) - Španielsky futbalista Sergio Gomez prestúpil z Anderlechtu do Manchestru City za 13 miliónov eur. S novým zamestnávateľom podpísal štvorročnú zmluvu. Anglický klub o tom informoval v utorok na svojej oficiálnej stránke.

Reprezentant Španielska do 21 rokov sa po príchode Erlinga Haalanda, Kalvina Phillipsa a Stefana Ortegu Morena stal štvrtou posilou anglického majstra počas prestupového obdobia. "City je najlepší tím v Anglicku a pri Pepovi Guardiolovi mám šancu učiť sa a rozvíjať. Byť súčasťou tohto klubu je pre mňa splnený sen a niečo, po čom túži každý mladý hráč," povedal po podpise zmluvy 21-ročný Gomez.

"Sme si istí, že do nášho tímu prinesie ďalšiu kvalitu v obrane, aj smerom dopredu, a že sa bude naďalej rozvíjať a zlepšovať pod Pepom a jeho trénermi," zdôraznil futbalový riaditeľ City Txiki Begiristain. Informovala agentúra AFP.