Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Manchester City zvíťazil v 13. kole Premier League nad West Hamom

Scott McTominay z Manchestru United kope do lopty počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Chelsea a Manchester United v Londýne v nedeľu 28. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Leicester zvíťazil nad Watfordom 4:2. Rozhodujúcim momentom duelu bol záver prvého polčasu, keď sa dvakrát strelecky presadil Jamie Vardy.

Londýn 28. novembra (TASR) - Futbalisti Manchestru City uspeli v súboji popredných tímov anglickej Premier League, keď v nedeľu zdolali v zápase 13. kola West Ham United 2:1 "Kladivári" prehrali druhý duel za sebou a poslednú štvrtú postupovú priečku do Ligy majstrov držia už iba o skóre pred Arsenalom Londýn.

Úvodný gól stretnutia strelil v náročných podmienkach za vytrvalého sneženia v 33. minúte Ilkay Gündogan, ktorého v preplnenej šestnástke presne našiel Riyad Mahrez. Poistku pridal v 90. minúte po rohovom kope striedajúci Fernandinho. West Hamu sa v úplnom závere ešte podarilo skórovať, exportnou strelou rozvlnil sieť s pomocou žrde Manuel Lanzini.

Leicester zvíťazil nad Watfordom 4:2. Rozhodujúcim momentom duelu bol záver prvého polčasu, keď sa dvakrát strelecky presadil Jamie Vardy. Juraj Kucka nebol na súpiske hostí.

Premier League - 13. kolo:


Manchester City - West Ham United 2:1 (1:0)
Góly: 33. Gündogan, 90. Fernandinho - 90.+4. Lanzini


Leicester City - FC Watford 4:2 (3:1)
Góly: 34. a 42. Vardy, 16. Maddison, 68. Lookman - 30. King (z 11 m), 61. Dennis


FC Brentford - FC Everton 1:0 (1:0)
Gól: 24. Toney (z 11 m)


FC Burnley - Tottenham Hotspur - odložili pre husté sneženie