Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Manchester City neplánuje napriek maródke v zime nakupovať

Tréner Manchestru City Pep Guardiola, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pri absencii dvojice sa otvára šanca pre Johna Stonesa a Benjamina Mendyho, ktorých dlhodobo trápili zranenia, no pomaly sa vracajú do zápasového kolotoča.

Manchester 26. októbra (TASR) - Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola tvrdí, že v zimnom prestupovom období nepribudne do tímu úradujúceho anglického majstra žiadna posila.

Štyridsaťosemročný Španiel priznal, že mu robia starosti zranenia v obranných radoch. Ľavý obranca Oleksandr Zinčenko by sa mal po operácii kolena vrátiť do hry v decembri a stopér Aymeric Laporte najskôr začiatkom budúceho roka. Aj z toho dôvodu museli v uplynulých dvoch zápasoch zaskakovať v stopérskej dvojici stredopoliari Fernandinho a Rodri. "Nemyslím si však, že budeme v januári nakupovať. Klub ma totiž neupozornil na žiadne potenciálne posily. Nechceme hráčov na šesť mesiacov. Uvažujeme do budúcna," povedal Guardiola.

Pri absencii dvojice sa otvára šanca pre Johna Stonesa a Benjamina Mendyho, ktorých dlhodobo trápili zranenia, no pomaly sa vracajú do zápasového kolotoča. "Máme v tíme veľmi dobrých hráčov, ktorí sa dokážu vyrovnať s akoukoľvek situáciou," citovala Guardiolu agentúra AFP. Okrem spomínaného dua sú dlhodobo zranení aj krídelník Leroy Sané a najnovšie aj stredopoliar Rodri, ktorý si v utorkovom domácom zápase Ligy majstrov proti Atalante Bergamo (5:1) privodil zranenie stehenného svalu.