Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Manchester United prehral s posledným Sheffieldom

Na snímke hráč Sheffieldu United Ethan Ampadu (vľavo) a hráč Manchestru United Paul Pogba. Foto: TASR/AP

Zverenci Oleho Gunnara Solskjaera si skomplikovali situáciu v boji o titul.

Londýn 28. januára (TASR) - Futbalisti Manchestru United prekvapujúco prehrali v stredajšom domácom zápase 20. kola anglickej Premier League s posledným tímom tabuľky Sheffieldom United 1:2. Pre hostí to bola len druhá výhra v sezóne a prvá na ihrisku súpera.

Zverenci Oleho Gunnara Solskjaera si skomplikovali situáciu v boji o titul. Vďaka remíze tretieho Leicestru si síce udržali druhú priečku v tabuľke, no ich mestský rival Manchester City má na čele o bod viac a zápas k dobru. Posledný Sheffield, ktorý má na konte len osem bodov, dosiahol prvé víťazstvo na Old Trafford od roku 1973.

United mali počas celého stretnutia hernú prevahu i viac šancí, no nedokázali ich premeniť. Prvú veľkú príležitosť mal Marcus Rashford, no nepresadil sa a vzápätí prišiel trest. Kean Bryan si v 23. minúte nabehol na center z rohu a rozvlnil sieť. Domáci brankár David de Gea reklamoval faul, ale rozhodca gól uznal. Anthony Martial dostal v 30. minúte loptu do brány, ale až po hvizde rozhodcu po faule Harryho Maguirea na brankára Aarona Ramsdalea. "Červení diabli" vyrovnali v 64. minúte taktiež po rohovom kope, na ktorý si najlepšie nabehol Maguire, no o desať minút znova prehrávali. Súperovi nechali príliš veľa miesta na kombináciu vo vlastnej šestnástke a strelu Olivera Burkea tečoval do vlastnej siete Axel Tuanzebe.

Trénerovi Thomasovi Tuchelovi nevyšla premiéra na lavičke FC Chelsea podľa predstáv. Jeho zverenci iba remizovali v stredajšom domácom stretnutí 20. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže s Wolverhamptonom 0:0.

"Blues" síce mali výrazné držanie lopty až 78 percent a množstvo šancí, ale nedokázali ich pretaviť na gól. Naopak, hostia ani raz nevystrelili na domácu bránu a naplno nebodovali už v siedmom dueli za sebou. Chelsea patrí v priebežnej tabuľke 8. priečka, Wolverhampton je trinásty.

Tretí Leicester City remizoval na ihrisku siedmeho Evertonu 1:1. Domácich poslal do vedenia po polhodine hry James Rodriguez, no v 67. minúte vyrovnal Youri Tielemans.

20. kolo - sumáre:



FC Chelsea - Wolverhampton 0:0


FC Burnley - Aston Villa 3:2 (0:1)

Góly: 52. Mee, 76. McNeil, 79. Wood - 14. Watkins, 68. Grealish


Brighton - Fulham 0:0

/Rodák sedel na lavičke náhradníkov Fulhamu/


Everton - Leicester City 1:1 (1:0)

Góly: 30. Rodriguez - 67. Tielemans


Manchester United - Sheffield United 1:2 (0:1)

Góly: 64. Maguire - 23. Bryan, 74. Burke