Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Manchester United vykryl straty príjmami z televíznych práv LM

Hráč Manchesteru United Edinson Cavani (druhý zľava) oslavuje so spoluhráčmi štvrtý gól do bránky Southamptonu vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League Manchester United - Southampton v Manchesteri 2. februára 2021. Foto: TASR/AP

Výkonný podpredseda klubu Ed Woodward verí, že sa ekonomická situácia čoskoro zlepší.

Manchester 5. marca (TASR) – Manchester United zaznamenal v poslednom kvartáli minulého roka vyšší obrat i príjmy. Dôvodom je finančná injekcia plynúca z televíznych práv z futbalovej Ligy majstrov, kam sa vrátil po ročnej prestávke.

Napriek tomu, že "červení diabli" nepostúpil zo skupiny, ich príjmy z tejto oblasti vzrástli približne o 78 mil. eur. Vďaka tomu dokázali takmer vykryť straty spôsobené hraním bez divákov, ktoré sú v súčasnosti na hranici 1,7 mil. eur. Celkový zisk klubu vzrástol na 74 miliónov, zvýšil sa však aj dlh, ktorý dosahuje približne 527 mil. eur.

Výkonný podpredseda klubu Ed Woodward verí, že sa ekonomická situácia čoskoro zlepší. Pri tempe, ktorým vo Veľkej Británii pokračuje vakcinácia, by sa totiž podľa neho fanúšikovi mohli vrátiť na tribúny už v budúcej sezóne: "Ožila v nás nádej, že sa budeme môcť čoskoro vrátiť do normálu."