Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Manciniho čakajú rozhovory so šéfom zväzu, naznačil zotrvanie

Na snímke tréner Talianska Roberto Mancini. Foto: TASR/AP

Úradujúci majstri Európy nepostúpili na svetový šampionát po tom, ako v semifinále baráže šokujúco prehrali doma so Severným Macedónskom 0:1.

Miláno 28. marca (TASR) - Tréner Roberto Mancini zrejme zostane na lavičke talianskej futbalovej reprezentácie aj po neúspechu v kvalifikácii MS 2022. Úradujúci majstri Európy nepostúpili na svetový šampionát po tom, ako v semifinále baráže šokujúco prehrali doma so Severným Macedónskom 0:1.

Po talianskom krachu médiá špekulovali, že by Mancini mohol rezignovať, no kouč národného tímu v pondelok naznačil, že dodrží platný kontrakt. "Hovoril som v uplynulých dňoch s prezidentom Talianskej futbalovej federácie (Gabrielem Gravinom, pozn. red.). Myslím si, že sme na rovnakej vlnovej dĺžke a vo všetkom podstatnom sa zhodujeme," povedal Mancini pred utorkovým prípravným stretnutí v Konyi proti Turecku.

Päťdesiatsedemročný kormidelník priviedol na EURO 2020 "azúrových" k titulu, no neúspech v kvalifikačnej skupine MS, kde skončili Taliani až na druhom mieste za Švajčiarskom, a následne senzačná stopka v baráži poriadne rozkývali jeho stoličku. "V najbližších dňoch sa s prezidentom o všetkom porozprávame, po utorkovom zápase sa opäť spolu stretneme. Potom si dáme čas, aby sme predebatovali, čo všetko potrebujeme v budúcnosti zlepšiť," dodal podľa DPA Mancini, ktorý má so zväzom platnú zmluvu až do konca MS 2026 v Kanade, Mexiku a USA.