Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Mane sa napriek zraneniu dostal do nominácie Senegalu na MS

Futbalista Bayernu Mníchov Sadio Mane sedí na trávniku v zápase 14. kola nemeckej Bundesligy Bayern Mníchov - Werder Brémy v Mníchove v utorok 8. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Tréner Aliou Cisse verí, že Maneho zranenie si nebude vyžadovať operáciu a že sa zotaví v nadchádzajúcich dvoch, či troch týždňoch.

Dakar 11. novembra (TASR) - Senegalský útočník Sadio Mane sa dostal do záverečnej nominácie na blížiace sa MS v Katare napriek zraneniu. Tréner Aliou Cisse zverejnil definitívny menoslov v piatok.

Cisse verí, že Maneho zranenie si nebude vyžadovať operáciu a že sa zotaví v nadchádzajúcich dvoch, či troch týždňoch. "Rozhodol som sa ho napriek zraneniu nominovať. Sadio je pre nás veľmi dôležitý hráč. Budem jeho rekonvalescenciu dôkladne sledovať a verím, že v nadchádzajúcich týždňoch bude opäť fit. Musíme zostať optimistickí," citovala trénera Senegalu agentúra AFP.

Tridsaťročný Útočník Bayernu Mníchov si v utorkovom bundesligovom zápase proti Werderu Brémy, v ktorom Bayern dokázal zvíťaziť vysoko 6:1, poranil lýtkovú kosť a v 20. minúte odkrýval z ihriska. Senegal odohrá svoj prvý zápas na MS proti Holandsku 21. novembra. V A-skupine o štyri dni neskôr narazí na domáci Katar a 29. novembra sa stretne s Ekvádorom.

Nominácia Senegalu na MS v Katare:

Brankári
: Edouard Mendy (FC Chelsea), Seny Dieng (Queens Park Rangers), Alfred Gomis (Stade Rennes)

Obrancovia: Yousouf Sabaly (Betis Sevilla), Kalidou Koulibaly (FC Chelsea), Abdou Diallo (RB Lipsko), Pape Abou Cisse (Olympiakos Pireus), Formose Mendy (Amiens), Ismail Jakobs (AS Monaco), Fode Ballo Toure (AC Miláno)

Stredopoliari: Nampalys Mendy (Leicester City), Cheikhou Kouyate (Nottingham Forest), Papa Matar-Sarre (Tottenham Hotspur), Idrissa Gueye (FC Everton), Krepin Diatta (Monaco), Moustapha Name (Pafos), Loum Ndiaye (FC Porto), Papa Gueye (Olympique Marseille), Pathe Ciss (Rayo Vallecano)

Útočníci: Sadio Mane (Bayern Mníchov), Boulaye Dia (Salernitana), Nicolas Jackson (Villarreal CF), Bamba Dieng (Marseille), Iliman Ndiaye (Sheffield United), Ismaila Sarr (FC Watford), Famara Diedhiou (Alanyaspor)