Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Mane v rozstrele opäť senegalským hrdinom, v Nigérii výtržnosti

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Infarktový záver mal duel v Alžírsku. O víťazstve Kamerunu 2:1 po predĺžení rozhodol vo štvrtej minúte nadstaveného času Karl-Toko Ekambi.

Bratislave 30. marca (TASR) - Sadio Mane bol rovnako ako vo finále Afrického pohára národov senegalským hrdinom jedenástkového rozstrelu proti Egyptu. V odvete africkej baráže o postup na futbalové MS 2022 premenil rozhodujúci pokus a zarmútil svojho spoluhráča z FC Liverpool Mohameda Salaha. Okrem Senegalčanov si účasť v Katare v utorok zabezpečili Kamerun, Ghana, Maroko a Tunisko.

Senegal hneď v úvode zápasu v Dakare zmazal jednogólové manko z prvého duelu v Káhire. V ďalšom priebehu však nevyužil veľa šancí a tak o postupujúcom musel rozhodnúť rozstrel. V ňom úvodní štyria exekútori zlyhali, ďalší traja Senegalčania však nezaváhali a tak si úradujúci africkí šampióni zahrajú na druhých MS za sebou. "Bolo veľmi dôležité, že sme strelili rýchly gól. Škoda ďalších nevyužitých šancí, o našom postupe sme mohli rozhodnúť už v riadnom hracom čase. Náš tím ma väčšiu silu ako na Ms 2018. Verím, že to potvrdí aj v Katare," povedal pre agentúru AFP tréner Senegalu Aliou Cisse.

Infarktový záver mal duel v Alžírsku. O víťazstve Kamerunu 2:1 po predĺžení rozhodol vo štvrtej minúte nadstaveného času Karl-Toko Ekambi. Kamerunčania postúpili vďaka väčšiemu počtu strelených gólov na ihrisku súpera, na domácej pôde prehrali 0:1. "Do poslednej chvíle sme verili, že sa nám podarí vsietiť postupový gól. Skórovať z poslednej akcie zápasu je skvelý pocit," neskrýval spokojnosť útočník francúzskeho tímu Olympique Lyon.

Maroko po remíze 1:1 na pôde Konžskej demokratickej republiky zvíťazilo doma presvedčivo 4:1. Tunisku po triumfe 1:0 v Mali stačil v odvete aj výsledok 0:0. Nigéria prišla o postup po domácej remíze 1:1 s Ghanou, keďže v prvom súboji uhrala bezgólovú remízu. Po zápase vypukli na vypredanom 60.000 štadióne výtržnosti. Na trávnik vtrhli rozzúrení fanúšikovia, ktorí žiadali odstúpenie šéfa Nigérijského futbalového zväzu Amajua Pinnicka. Polícia musela na upokojenie davu použiť slzný plyn.