Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Maradona požiadal o očistenie mena, necíti sa vinný

Diego Maradona Foto: TASR/AP Photo

Podľa Maradonu boli za jeho kontrakt zodpovední predstavitelia Neapolu a podľa vlastných slov nemá problém vysvetliť celý spor aj talianskemu prezidentovi.

Neapol 26. februára (TASR) - Bývalý argentínsky futbalista Diego Maradona sa slovne odvolal na talianske úrady, aby očistili jeho meno v dlhoročnom spore ohľadom daňových únikov.

"Nikoho som nezabil. Som tu, aby som našiel spravodlivosť," vyhlásil 52-ročný Maradona na utorňajšej tlačovej konferencii. Jeden z najlepších svetových futbalistov v histórii trvá na svojej nevine v prípade údajných daňových podvodov, ktoré mal spáchať počas svojho pôsobenia v Serii A. Majster sveta z roku 1986 mal mať podľa talianskych súdov z čias účinkovania v Neapole úniky na daniach vo výške 37,2 milióna eur, z čoho až 23,5 milióna mali tvoriť úroky z pôvodnej sumy.

Podľa Maradonu boli za jeho kontrakt zodpovední predstavitelia Neapolu a podľa vlastných slov nemá problém vysvetliť celý spor aj talianskemu prezidentovi. "Prečo musím platiť ja a nie oni? Som obeť, pretože som zarobil veľa, ale nevedel som nič o zmluvných otázkach. Postavil som sa pred vás, pretože som nikoho nezabil. Ak prezident Giorgio Napolitano chce so mnou hovoriť, všetko mu vysvetlím."

Argentínčanov právny zástupca Angelo Pisani na začiatku mesiaca uviedol, že jeho klient urovnal s národným daňovým riaditeľstvom Equitalia všetky spory a následne mu zrušili zákaz vstupu na talianske územie. Úrady tieto tvrdenie neskôr dementovali.