Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Maradona sa dva dni po rezignácii vrátil na lavičku Gimnasie La Plata

Na archívnej snímke Diego Maradona. Foto: TASR/AP

Päťdesiatdeväťročný Maradona prevzal mužstvo v septembri v čase, keď Gimnasii patrilo v tabuľke najvyššej argentínskej súťaže posledné miesto.

Buenos Aires 22. novembra (TASR) - Diego Maradona bude napokon pokračovať vo funkcii trénera argentínskeho futbalového klubu Gimnasia La Plata. Bývalý legendárny futbalista dva dni po svojej rezignácii oznámil, že si to s odchodom rozmyslel a vráti sa na lavičku účastníka Superligy.

"Som veľmi šťastný, že môžem oznámiť, že zostávam na poste trénera Gimnasie," napísal Maradona na sociálnej sieti a dodal, že sa rozhodol zotrvať vo funkcii po tom, čo "konečne našli v klube politickú jednotu".

Majster sveta z roku 1986 vysvetlil, že pôvodne chcel odísť z Gimnasie po tom, čo jej šéf Gabriel Pellegrino stiahol svoju kandidatúru na post prezidenta klubu v sobotňajších voľbách. Práve Pellegrino dokázal Maradonu priviesť späť do argentínskeho futbalu. Stovky fanúšikov demonštrovali pred sídlom klubu a žiadali, aby sa vrátil na svoj post.

Päťdesiatdeväťročný Maradona prevzal mužstvo v septembri v čase, keď Gimnasii patrilo v tabuľke najvyššej argentínskej súťaže posledné miesto. Po ôsmich stretnutiach sa jeho zverenci posunuli o dve priečky smerom nahor.