Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Mária Mračnová dostala cenu Laurel

Na snímke bývalá olympionička a atlétka Mária Mračnová Foto: TASR - Jakub Kotian

Pred ňou ho v roku 2010 dostali niekdajší viceprezidenti SOV či SOŠV Vladimír Miller (2010) a Zdenko Kríž (2016).

Šamorín 26. novembra (TASR) - Európske olympijské výbory (EOV) ocenili čestnú členku Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Máriu Mračnovú za jej prácu cenou Laurel. Počas tohtotýždňového 41. seminára EOV v Šamoríne zároveň vyhlásili za najlepšieho mladého európskeho športovca roka rumunského plavca Davida Popoviciho. SOŠV o tom informoval na svojej webstránke olympic.sk.

"Správa o udelení ceny ma milo prekvapila. Predsa len, v poslednom čase som sa stiahla z olympijského hnutia. Angažujem sa už len v práci Olympijského klubu Bratislava a pri aktivite Vykročme za zdravím. Mám z ocenenia radosť,“ povedala po prevzatí ocenenia Mračnová.

Olympionička z rokov 1968 a 1976 je treťou Slovenkou, ktorá si prevzala ocenenie Laurel. Pred ňou ho v roku 2010 dostali niekdajší viceprezidenti SOV či SOŠV Vladimír Miller (2010) a Zdenko Kríž (2016).

K európskemu olympijskému hnutiu má Mračnová veľmi blízko. Viackrát viedla výpravu Slovenska na Európskom olympijskom festivale mládeže, organizovala aj zimný EYOD (predchodca EYOF) v roku 1999 v Poprade. V roku 1998 sa podieľala aj na organizácii prvého seminára EOV v Bratislave.