Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Mariová je prvou semifinalistkou ženskej dvojhry vo Wimbledone

Nemecká tenistka Tatjana Mariová oslavuje postup do semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone, keď vo štvrťfinále zdolala svoju krajanku Jule Niemeierovú po trojsetovom boji 4:6, 6:2, 7:5 v utorok 5. júla 2022. Foto: TASR/AP

V dueli o postup do finále nastúpi proti tretej nasadenej Tunisanke Ons Jabeurovej, ktorá zvíťazila nad Češkou Marii Bouzkovou 3:6, 6:1, 6:3.

Wimbledon 5. júla (TASR) - Nemecká tenistka Tatjana Mariová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Vo štvrťfinále zdolala svoju krajanku Jule Niemeierovú po trojsetovom boji 4:6, 6:2, 7:5 a dosiahla životný úspech. V dueli o postup do finále nastúpi proti tretej nasadenej Tunisanke Ons Jabeurovej, ktorá zvíťazila nad Češkou Marii Bouzkovou 3:6, 6:1, 6:3.

Mariová, ktorá je dvojnásobná mama, po postupe medzi elitné kvarteto neskrývala emócie. "Mám zimomriavky po celom tele. Som rada, že sa môžem o tento zážitok podeliť s rodinou a mojimi krásnymi dvoma dcérami. Je bláznivé, že 15 mesiacov po tom, čo prišla na svet Cecilia, som vo wimbledonskom semifinále," uviedla 34-ročná Mariová v prvom rozhovore.

Aj Jabeurová postúpila do prvého grandslamového semifinále v kariére. "Som veľmi šťastná, že sa mi to podarilo práve na tomto wimbledonskomk centri. Proti Tatjane to bude ťažké. Sme veľmi dobré kamarátky, často spolu grilujeme. Mám veľmi rada jej rodinu. Je obdivuhodné, že ako 34-ročná dvojnásobná mamička postúpila do semifinále," povedala Jabeurová.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Ons Jabeurová (Tun.-3) - Marie Bouzková (ČR) 3:6, 6:1, 6:1, Tatjana Mariová (Nem.) - Jule Niemeierová (Nem.) 4:6, 6:2, 7:5