Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Marner bodoval v 18. zápase za sebou, vyrovnal klubový rekord

Útočník Toronta Maple Leafs Mitchell Marner, strieľa gól do siete San Jose Sharks v zápase zámorskej NHL v Toronte v stredu 30. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Úspešnú sériu predĺžil po tom, čo v 59. minúte zápasu proti San Jose Sharks (3:1) skóroval počas hry hostí bez brankára.

New York 1. decembra (TASR) - Kanadský hokejový útočník Mitchell Marner vyrovnal klubový rekord Toronta Maple Leafs, keď bodoval v 18. zápase po sebe. Úspešnú sériu predĺžil po tom, čo v 59. minúte zápasu proti San Jose Sharks (3:1) skóroval počas hry hostí bez brankára.

V zápase to dlho vyzeralo, že sa Marnerova séria skončí. V závere duelu mal dve šance, ktoré sa neskončili gólom, no napokon predsa len skóroval. "Priznávam, je to úľava. Už sa neviem dočkať rozhovoru s otcom, ktorý mi bude určite vyčítať, že som chcel prihrať, hoci som mal lepšiu pozíciu na strelu," poznamenal s úsmevom.

Marner je 23. hráč histórie s minimálne 18-zápasovou bodovou sériou. Bodoval vo všetkých pätnástich novembrových zápasoch a sériu začal už tromi duelmi v závere októbra. Pred Marnerom dosiahli 18-zápasovú bodovú sériu aj Darryl Sittler (1977/1978) a Eddie Olczyk (1989/1990). Zatiaľ posledný zápas bez bodu odohral 25. októbra proti Vegas. Šancu vytvoriť nový klubový rekord bude mať v noci na nedeľu, keď Toronto nastúpi proti Tampe Bay. Rekord NHL drží Wayne Gretzky, ktorý bodoval v 51 zápasoch po sebe.