Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Maroko ukončilo spoluprácu s trénerom Halilhodžičom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Tréner Vahid Halilhodžič skončil na lavičke marockej futbalovej reprezentácie iba tri mesiace pred začiatkom MS v Katare. Šesťdesiatdeväťročnému koučovi "zlomila väz" zlá komunikácia s dvoma hráčmi.

Rabat 11. augusta (TASR) - Tréner Vahid Halilhodžič skončil na lavičke marockej futbalovej reprezentácie iba tri mesiace pred začiatkom MS v Katare. Informovala agentúra AFP.

Šesťdesiatdeväťročnému koučovi "zlomila väz" zlá komunikácia s dvoma hráčmi, ktorí patria k oporám mužstva. Z disciplinárnych dôvodov vyradil z tímu Hakima Ziyecha z FC Chelsea a Noussaira Mazraouiho z Ajaxu Amsterdam. Tím sa kvalifikoval na majstrovstvá sveta aj bez ich pomoci, no Marocká futbalová federácia ich chce vidieť naspäť v reprezentácii.

"Dospeli sme k priateľskej dohode o ukončení spolupráce pre rozdiely v spôsobe prípravy na majstrovstvá sveta," uviedla federácia v stanovisku.

Maroko sa na MS predstaví v F-skupine, kde sa stretne s Chorvátskom, Belgickom a Kanadou. Halilhodžič sa v minulosti kvalifikoval na MS s Pobrežím Slonoviny a Japonskom.