Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Marquez podstúpil už štvrtú operáciu ramena

Na snímke španielsky pretekár v kategórii MotoGP Marc Marquez, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Podľa tímu Honda sa 29-ročný Marquez podrobil "komplexnej operácii" ramennej kosti. Zatiaľ nie je známe, kedy by sa mohol vrátiť do pretekárskeho kolotoča.

Rochester 3. júna (TASR) - Španielsky motocyklový pretekár Marc Marquez podstúpil už štvrtú operáciu pravého ramena, ktoré si vážne zranil v júli 2020 v Jereze. Trojhodinový zákrok, ktorý šesťnásobný majster sveta v triede MotoGP absolvoval na klinike v americkom Rochesteri, prebehol bez komplikácií.

Podľa tímu Honda sa 29-ročný Marquez podrobil "komplexnej operácii" ramennej kosti. Zatiaľ nie je známe, kedy by sa mohol vrátiť do pretekárskeho kolotoča, informovala agentúra DPA.

Marquez sa zranil v júli 2020 po páde na okruhu v Jereze štyri kolá pred koncom úvodného podujatia seriálu MS cestných motocyklov. Zo zranenia sa zatiaľ plnohodnotne nezotavil, po návrate v apríli 2021 bojoval aj s kondičnými problémami. Tie iba uľahčili jeho rozhodnutie o ďalšom operačnom zákroku v Minnesote. "Celá procedúra trvala približne tri hodiny a dopadla k našej spokojnosti. Želáme pánovi Marquezovi skoré zdravenie a úspešný návrat k jeho profesionálnej kariére," uviedol vo vyhlásení lekár Sanchez Sotelo, ktorý operoval španielskeho jazdca.