Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Martial chce odísť z Manchestru United

Hráč Manchesteru United Anthony Martial strieľa druhý gól do bránky Sheffieldu vo futbalovom zápase anglickej Premier League Manchester United - Sheffield United v Manchesteri 24. júna 2020. Foto: TASR/AP

Martial prišiel na Old Trafford v septembri 2015 z AS Monaco za 58 miliónov libier ako najdrahší futbalista v tínedžerskom veku.

Londýn 27. decembra (TASR) - Francúzsky futbalista Anthony Martial oznámil svojmu zamestnávateľovi Manchestru United, že chce odísť. Dvadsaťšesťročný útočník sa v tejto sezóne ocitol na vedľajšej koľaji, v drese "červených diablov" si pripísal len dva štarty v anglickej Premier League.

"Mali sme v stredu dlhý rozhovor. Vysvetlil mi, že už je v United sedem rokov a rád by sa v kariére posunul ďalej. Úplne ho chápem, no treba sa na celú vec pozrieť aj optikou klubových záujmov. Je obdobie Covidu, účinkujeme v troch súťažiach, v ktorých máme tie najvyššie ambície a potrebujeme mať široký káder," uviedol tréner United Ralf Rangnick, podľa ktorého o Martiala neprejavil zatiaľ záujem žiadny klub.

Martial prišiel na Old Trafford v septembri 2015 z AS Monaco za 58 miliónov libier ako najdrahší futbalista v tínedžerskom veku. V drese United odohral 268 zápasov, v ktorých nastrieľal 79 gólov.