Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Martinčania vyhrali nad Trenčínom 6:3

MHC Mountfield, ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

O víťazstve domácich definitívne rozhodol pred koncom zápasu Themár gólom do prázdnej bránky.

Martin 9. decembra (TASR) - V súboji 9. s 8. mužstvom tabuľky domáci v úvode doslova darovali gól Dukle. Pukalovič chcel vyhodiť puk z obranného pásma, poslal ho však len ku Gašparovičovi a ten už v 54 sekunde otvoril skóre zápasu. V ďalších minútach vyskúšali strelci niekoľkokrát oboch brankárov ale bez gólového efektu. V 6. min bolo vyrovnané, keď pri presilovke Martina sa po strele Novotného zblízka presadil Zošiak. V 9. min sa dostal do súboja hráčov pri mantineli rozhodca Baluška. Spadol po zrážke s Hriňom a druhý hlavný rozhodca, Fín Rantala vylúčil domáceho hráča do konca zápasu. Pri päťminútovej presilovke hostí viackrát podržal Martin brankár Šúrek. Trenčania túto veľkú výhodu nevyužili a to sa im potom vypomstilo. V 16. min Zošiak opäť gólom zblízka strhol vedenie na stranu domácich.

V druhej tretine sa útoky striedali na oboch stranách, ale presnú mušku mal len Klíma, ktorý v 28. min vyrovnal na 2:2. V 37. min sa však tešili Martinčania tretíkrát. Ich nová posila Vilkovits z Lotyšska si položil Kristína, prihral Horskému, ktorý opäť dostal domách do vedenia. Dukla sa nevzdávala a Tybor v 46. min opäť vyrovnal. Potom však prišli chvíle martinského Markoviča. Najskôr v 48. min sa presadil z pravej strany a o 113 sekúnd neskôr premenil svoj nájazd v oslabení a vyhnal z bránky Kristína, ktorého nahradil Škrečko. V 54. min zachránil domácich skvelý zákrok Šúreka hokejkou pri šanci Jakubeka. Trenčania sa ešte snažili niečo s výsledkom urobiť, 176 sekúnd pred koncom hostia odvolali brankára, ale ani to im nepomohlo. O víťazstve domácich definitívne rozhodol 45 sekúnd pred koncom tretej tretiny Themár gólom do prázdnej bránky.


MHC Mountfield - Dukla Trenčín 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)



Góly: 6., 16. Zošiak, 48., 50. Markovič, 37. Horský, 60. Themár - 1. Gašparovič, 28. Klíma, 46. Tybor. Rozhodovali: Baluška, Rantala (Fín.) - Korba, Rovenský, vylúčení: 5:6, navyše Zukal (Martin) DKZ za nešporotvé správanie, Hriňa (Martin) na 5 min + DKZ za napadnutie rozhodcu - Bokroš (Trenčín) na 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, striedania: od 50. Škrečko za Kristína (Trenčín), 1900 divákov.


Hlasy po zápase:

Róbert Pukalovič, tréner Martina: "V úvode sme mali problémy s verdiktmi fínskeho rozhodcu. Potom sa hráči upokojili a venovali sa už len hre. Podstatné bolo, že sme s veľkou dávkou šťastia prežili 5 minútovú presilovku Dukly. Boli sme vo veľmi ťažkej situácii, keď sme prišli o dvoch obrancov, ktorí boli vylúčení do konca stretnutia. Zápas sme nakoniec zvládli, ale víťazstvo nás stálo veľa síl. Zatiaľ som spokojný s výkonmi nových posíl Lotyša Vilkoitsa i Račeka."

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, keď z prvej šance sme skórovali. Súper potom rýchlo vyrovnal. Z päťminútovej presilovky sme nič nevyťažili a vzápätí sme inkasovali. Dvakrát sme potom vyrovnali, ale v závere sa nám už nepodarilo skórovať ani v hre bez brankára. Rozdiel bol aj vo výkonoch brankárov."