Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Martinez sa stal novým trénerom portugalskej reprezentácie

Na snímke futbalový tréner Roberto Martinez. Foto: TASR/AP

Majstri Európy z roku 2016 začnú kvalifikáciu na nadchádzajúci kontinentálny šampionát 23. marca, v J-skupine privítajú na úvod Lichtenštajnsko.

Lisabon 9. januára (TASR) - Novým trénerom portugalskej futbalovej reprezentácie sa v pondelok stal Roberto Martinez. Bývalý kouč Belgicka nahradil Fernanda Santosa, ktorý ukončil svoje pôsobenie na lavičke po vypadnutí vo štvrťfinále MS v Katare. Portugalsko je jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii EURO 2024.

Štyridsaťdeväťročný Martinez skončil vo funkcii trénera belgického národného tímu taktiež po svetovom šampionáte. Jeden z najväčších favoritov nepostúpil pod jeho vedením zo základnej skupiny po prehre 0:2 s Marokom a následnej bezgólovej remíze s Chorvátskom. Portugalcov zastavilo pod vedením Santosa taktiež Maroko (0:1) a hviezdny Cristiano Ronaldo tak pravdepodobne prišiel o poslednú možnosť na zisk titulu majstra sveta. Práve jeho budúce postavenie v reprezentácii bude musieť čo najskôr vyriešiť nový tréner, Ronaldo ukončil svoje pôsobenie v Manchestri United a po MS sa upísal saudskoarabskému klubu Al Nassr.

Práve jeho budúce postavenie v reprezentácii bude musieť čo najskôr vyriešiť nový tréner, Ronaldo ukončil svoje pôsobenie v Manchestri United a po MS sa upísal saudskoarabskému klubu Al Nassr. "Budem sa rozprávať s každým. Začnem s 26 hráčmi, ktorí figurovali v kádri na MS v Katare, vrátane Ronalda, Cristiano je súčasť národného tímu dlhých 19 rokov a zaslúži si rešpekt. Sadneme si s ním a porozprávame sa o jeho budúcnosti," vyhlásil Martinez.

Majstri Európy z roku 2016 začnú kvalifikáciu na nadchádzajúci kontinentálny šampionát 23. marca, v J-skupine privítajú na úvod Lichtenštajnsko. So Slovenskom sa prvýkrát stretnú 8. septembra, druhý duel v Portugalsku je na programe 13. októbra.