Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Martinsa potrestali za kritiku usporiadania Copa America

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Od začiatku Copa America odhalili testy koronavírus u 52 hráčov a členov realizačných tímov. Jedným z nakazených hráčov bol aj Martins.

Rio de Janeiro 19. júna (TASR) - Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) potrestala bolívijského reprezentanta Marcela Martinsa zákazom štartu v jednom zápase. Trest si vyslúžil za kritiku usporiadania turnaja Copa America v Brazílii počas pandémie koronavírusu. Okrem dištancu dostal aj pokutu 20.000 dolárov.

Juhoamerický šampionát pre politicky nestabilnú situáciu v Kolumbii a problémy s ochorením COVID-19 v Argentíne presunuli na poslednú chvíľu do Brazílie, ktorá však takisto bojuje s nákazou. Od začiatku Copa America odhalili testy koronavírus u 52 hráčov a členov realizačných tímov.

Jedným z nakazených hráčov bol aj Martins, ktorý pre pozitívny test prišiel o úvodný zápas Bolívie s Paraguajom (1:3). Následne na instagrame ostro skritizoval rozhodnutie zorganizovať turnaj v Brazílii. Podľa neho konfederácia uprednostnila finančný profit pred zdravím hráčov. Tridsaťštyriročný útočník Cruzeira vzápätí svoj príspevok na sociálnej sieti zmazal a ospravedlnil sa, no od CONMEBOL aj tak dostal trest. Prišiel tak o druhý duel Bolívie v základnej skupine proti Čile (0:1). CONMEBOL varovala Martinsa, že ak bude pokračovať v kritike, hrozí mu až ročný dištanc, informovala agentúra dpa.