Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Maťo Homola v novej sezóne v TCR Europe

Matej Homolu (na snímke). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prvé preteky absolvuje 28. apríla na okruhu Hungaroring v Maďarsku.

Bratislava 21. marca (TASR) - Slovenský automobilový pretekár Maťo Homola bude v novej sezóne súťažiť v seriáli TCR Europe za taliansky tím Target Competition. Zároveň vymenil aj vozidlo, Peugeot 308 TCR nahradil Hyunaiom i30 N TCR.

V uplynulej sezóne sa predstavil v najvyššej kategórii WTCR, kde obsadil v silnej konkurencii 18. priečku, pričom raz vystúpil na najvyšší stupienok víťazov. "Minulý ročník bol veľmi náročný. Zvíťazil som iba raz, ale na najťažšom portugalskom okruhu Vila Real. Potom sme mali problémy, technického charakteru aj v tíme. V DG Competition ma totiž považovali za dvojku. Napriek tomu sa mi viackrát podarilo zdolať silných súperov a myslím si, že som jazdil dobre. Ročník 2018 považujem za úspešný," zhodnotil sezónu Homola.

Dvadsaťštyriročný jazdec musel zareagovať na zmeny vo WTCR. V najvyššej kategórii si chceli zvýšiť renomé a talentovaní pretekári museli ustúpiť známejším menám: "Snažili sme sa udržať vo WTCR, ale bolo by to enormne drahé. Skoro všetky autá boli továrenské, prichádzali tam jazdci zvučných mien, takže sme sa rozhodli radšej spraviť krok späť, aby som sa neskôr mohol vrátiť," vysvetlil Homola. Pred novou sezónou v novom prostredí však nešetrí ambíciami: "Máme jednoznačný cieľ zvíťaziť. Je to zároveň nová výzva. Aj vo WTCR som dokázal zdolať rýchlejších jazdcov, teraz to chcem potvrdiť."

Po európskych okruhoch bude jazdiť v tíme Target Competion. Pri výbere novej stajne mu pomohli skúsenosti z elitnej kategórie, ktoré mu poskytli dobrú vyjednávaciu pozíciu. "Mali sme možnosť si vyberať. Mal som ponuky aj medzi autami aj tímami. Napokon som si zvolil Target Competition. Majú pätnásťročné skúsenosti aj mnoho úspechov. Páčili sa mi aj podmienky, panuje tam taká rodinná atmosféra," uviedol Homola a dodal aj ďalší dôvod, prečo sa upísal talianskemu zoskupeniu: "Splnili mi najdôležitejšiu podmienku, aby som si mohol priviezť Jara Krajčiho ako traťového inžiniera. Poznám ho dlho a veľmi dobre sa mi s ním spolupracuje."

K úspechu v nadchádzajúcom ročníku by mu malo pomôcť aj nové auto. Hyundai i30 N TCR patrí k špičke, keď v uplynulej sezóne seriálu WTCR zvíťazilo medzi jazdcami aj tímami. "Je to najlepšie auto v TCR. Už podľa papierov vyzerá veľmi dobre a veľmi sa teším ako si ho vyskúšam na okruhu. Keď som v ňom sedel cítim som sa vynikajúcou, takže mám všetko pripravené tak, ako má byť," povedal Homola.

Prvé preteky absolvuje Maťo Homola 28. apríla na okruhu Hungaroring v Maďarsku. "Z programu to bude najbližšie k Slovensku, potešilo by ma, ak by prišlo čo najviac fanúšikov," dodal Homola.