Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Matthews štvrtý najmladší s 500 bodmi, zaznamenal gól a asistenciu

Útočník Auston Matthews (34) z Toronta Maple Leafs sa teší z víťazného gólu so spoluhráčom Mitchellom Marnerom v piatom zápase štvrťfinále Východnej konferencie zámorskej NHL proti Tampe Bay Lighting 10. mája 2022 v Toronte. Foto: TASR / AP

Maple Leafs prehrali na domácom ľade s Blues šiestykrát za sebou. V Scotiabank Arene ich naposledy zdolali takmer presne pred siedmimi rokmi, keď zvíťazili 4:1.

New York 4. januára (TASR) - Kanadský hokejista Auston Matthews dosiahol métu 500 bodov v NHL ako štvrtý najmladší hráč vôbec. Útočník Toronta Maple Leafs zaznamenal gól a asistenciu, no jeho tím prehral so St. Louis 5:6 po samostatných nájazdoch.

Matthews zaznamenal jubilejný bod v 25. minúte, keď asistoval pri presnom zásahu Williama Nylandera na 2:3. Švédskemu spoluhráčovi nabil z rohu klziska. "Určite to má veľký význam. Už len vzhľadom na históriu tohto klubu a hráčov, ktorí tu pôsobili pred nami. Každý rok som tu mal úžasných spoluhráčov a skvelý tím," citovala oficiálna webstránka profiligy 25-ročného centra, ktorý pôsobí v kanadskom tíme od sezóny 2016/17.

Päťsto bodov (277+223) dosiahol vo veku 25 rokov a 108 dní. Skôr to zvládli len Sidney Crosby, Connor McDavid a Alexander Ovečkin. Na túto métu sa však dostal najrýchlejšie spomedzi všetkých hráčov z Maple Leafs vôbec – stačilo mu na to 445 zápasov a prekonal tak Matsa Sundina a Ricka Vaiveho. Obaja potrebovali o 50 duelov viac.

Ďalší bod pridal desať minút po Nylanderovom góle, keď znížil na 4:5. V pozícii asistenta bol tentokrát Švéd, ktorý mu poslal krížnu prihrávku do pravého kruhu a brankár Jordan Binnington nestihol zareagovať na prudkú strelu do pravého horného rohu. Domáci ešte dokázali vyrovnať na 5:5, no v samostatných nájazdoch ťahali za kratší koniec. V rozstrele prehrali 2:3, pričom rozhodujúci nájazd premenil Brayden Schenn.

"Myslím si, že sme prehrali priveľa osobných súbojov a súper mal veľmi dobré držanie puku a snažil sa. Z našej strany trocha nepodarený zápas, takto nechce hrať žiadny tím, obzvlášť ten náš," zhodnotil Matthews výkon svojho tímu. Sériu zápasov s bodovým zápisom predĺžil jeho spoluhráč a strelec prvého gólu domácich Pierre Engvall. Ten má z predchádzajúcich šiestich stretnutí po tri góly i asistencie. Pri jeho presnom zásahu asistoval Alexander Kerfoot, ktorý má taktiež kvalitnú formu – bodoval v štvrtom dueli za sebou (2+2).

Maple Leafs prehrali na domácom ľade s Blues šiestykrát za sebou. V Scotiabank Arene ich naposledy zdolali takmer presne pred siedmimi rokmi, keď zvíťazili 4:1.