Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Mazzarri je koučom Interu na štyri roky, za sezónu dostane 3,5 mil.eur

Walter Mazzarri Foto: TASR/AP

Päťdesiatjedenročný Mazzarri priviedol Neapol v tejto sezóne k druhému miestu v Serii A, v minulom ročníku jeho zverenci vyhrali Taliansky pohár.

Miláno 25. mája (TASR) - Andrea Stramaccioni ukončil v piatok svoje pôsobenie na lavičke talianskeho futbalového klubu Inter Miláno a vo funkcii ho nahradil Walter Mazzarri, exkouč Mareka Hamšíka v SSC Neapol. Informovala agentúra Reuters.

Milánsky Inter, ktorý v roku 2010 po vedením Jose Mourinha oslavoval prestížny "treble" za triumfy v Serii A, Talianskom pohári a Lige majstrov, prežil nevydarenú sezónu. V najvyššej domácej súťaži skončil na deviatom mieste, pričom prehral 16 z 38 ligových stretnutí a do pohárovej Európy sa nekvalifikoval po prvý raz od roku 1999.

Tridsaťsedemročný Stramaccioni prevzal tím v marci roku 2012, keď vystriedal Claudia Ranieriho. Pôvodne ho Moratti obhajoval, pretože sa v tejto sezóne musel pasovať s veľkou maródkou a početnými zraneniami. Ale po domácej prehre 2:5 s Udinese sa zrazu pozícia 37-ročného kormidelníka ukázala nedostatočne pevná.

Podľa denníka Gazzetta dello Sport Mazzarri oznámil odchod spod Vezuvu po prehre 1:2 na pôde AS Rím, pričom podľa novej zmluvy by mal každý rok zinkasovať 3,5 milióna eur. "Vedenie Interu Miláno by sa chcelo poďakovať Andreovi Stramaccionimu za jeho oddanosť a profesionalizmus v nesmierne náročnom roku. Walter Mazzarri podpísal štvorročnú zmluvu," informoval oficiálny portál milánskeho klubu.

Päťdesiatjedenročný Mazzarri priviedol Neapol v tejto sezóne k druhému miestu v Serii A, v minulom ročníku jeho zverenci vyhrali Taliansky pohár. "Potrebovali sme urobiť túto zmenu, pretože tento rok bude náročný a požadovali sme trénera so skúsenosťami, ako má Mazzarri," povedal prezident Interu Massimo Moratti. "Nič sa nemení na fakte, že Stramaccioni má veľký potenciál a som presvedčený, že ešte bude jedným z najlepších talianskych trénerov. V poslednom čase však bol dosť nešťastný a možno teraz potrebuje ľahšiu trénerskú zastávku akú mal v Interi."