Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Mbappe a Benzema boli v Budapešti terčami rasistických urážok

Na archívnej snímke francúzsky útočník Kylian Mbappé. Foto: TASR/AP

Pár dní predtým v zápase maďarskej reprezentácie s Portugalskom sa kapitán úradujúcich majstrov Európy Cristiano Ronaldo sťažoval na nepriateľskú atmosféru na štadióne.

Budapešť 20. júna (TASR) - Európska futbalová únia UEFA začala vyšetrovanie vo veci "potenciálnych diskriminačných incidentov" zo strany divákov na štadióne v Budapešti pri zápasoch domácich Maďarov na EURO 2020 proti Francúzsku a Portugalsku.

V sobotnom zápase Maďarsko - Francúzsko (1:1) sa terčom rasistických urážok divákov mali stať hráči hosťujúceho tímu Kylian Mbappe a Karim Benzema. Keď mal Mbappe loptu na kopačke, bolo počuť z hľadiska napodobňovanie opičích zvukov. Priamo z Puskásovej arény o tom informoval reportér agentúry DPA. Aj ďalší útočník "Les Bleus" Benzema, ktorý má alžírske korene, si údajne vypočul rasistické komentáre od fanúšikov.

Na nepriateľskú atmosféru na budapeštianskom štadióne sa po prvom stretnutí Maďarska s Portugalskom (0:3) sťažoval aj kapitán úradujúcich majstrov Európy Cristiano Ronaldo. Maďarsko ako jediná spoluusporiadateľská krajina ME povolila zaplniť počas zápasov takmer kompletnú kapacitu štadióna, na oboch dueloch bolo v jej metropole 55.000 divákov.