Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Mbappe a FFF sa dohodli v spore o práva na fotografie

Na snímke vo výskoku francúzsky futbalista PSG Kylian Mbappe sa snaží spracovať loptu v zápase 8. kola francúzskej Ligue 1 Olympique Lyon - Paríž St. Germain v Lyone v nedeľu 18. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Mbappe chcel získať väčšiu kontrolu nad svojím imidžom, aby sa vyhol spojeniu s určitými značkami.

Paríž 20. septembra (TASR) - Kylian Mbappe sa dohodol na kompromise s Francúzskou futbalovou federáciou (FFF) v spore o práva na fotografie. Riadiaci orgán francúzskeho futbalu potvrdil, že upraví svoju dohodu so všetkými reprezentantmi Francúzska.

Útočník Paríža St. Germain vyjadril v marci nesúhlas, keď sa odmietol zúčastniť na fotení organizovanom pre francúzsky tím. Mbappe chcel získať väčšiu kontrolu nad svojím imidžom, aby sa vyhol spojeniu s určitými značkami. Prezident FFF Noel Le Graet a hráč sa stretli v júni, ale nedokázali dosiahnuť kompromis.

Le Graet v pondelok pre denník L'Equipe povedal, že Mbappe sa nezúčastní na fotení ani v utorok. Po nasledujúcom stretnutí futbalistu s predstaviteľmi FFF sa však nakoniec obe strany dohodli. "Po presvedčivých diskusiách za prítomnosti vedenia francúzskeho tímu, prezidenta, trénera a marketingového manažéra sa Francúzska futbalová federácia zaväzuje čo najskôr zrevidovať dohodu o právach na fotografie," uvádza sa vo vyhlásení FFF.