Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Mbappe nepomôže PSG v prvom osemfinále Ligy majstrov proti Bayernu

Na snímke zranený útočník PSG Kylian Mbappe leží na ihrisku v zápase 21. kola najvyššej francúzskej Ligue 1 vo futbale Montpellier HSC - Paríž Saint-Germain (1:3) v Montpellieri v stredu 1. februára 2023. Foto: TASR - AP

Prvý duel s Bayernom je na programe 14. februára v parížskom Parku princov.

Paríž 2. februára (TASR) - Útočník Kylian Mbappe nepomôže futbalistom Paríža St. Germain v úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Dôvodom je zranenie stehenného svalu, ktoré utrpel v stredajšom ligovom stretnutí v Montpellieri a podľa AFP ho vyradí z hry na tri týždne.

Prvý duel s Bayernom je na programe 14. februára v parížskom Parku princov. Okrem toho nebude môcť PSG počítať s Mbappem ani v osemfinálovom šlágri Francúzskeho pohára proti Olympique Marseille (8. februára). Odvetu s Bayernom, ktorá je na programe 8. marca, by však už mohol stihnúť.

Francúzskeho reprezentanta striedal tréner Christophe Galtier v Montpellieri už v 21. minúte, údajne aj z preventívnych dôvodov pre nabitý program. Neskôr sa však ukázalo, že zranenie najlepšieho strelca MS v Katare si napokon vyžiada približne trojtýždňovú liečbu.

V tom istom stretnutí odkrivkal po polhodine hry z ihriska aj ďalší hráč hostí, zranil sa i stopér Sergio Ramos. Ani na súpiske PSG nefiguroval útočník Neymar. Brazílčan nehral pre únavu svalu.