Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

McLaren tvrdí, že za nehodu Alonsa mohol prudký vietor

Zdravotný personál drží plachty okolo španielskeho jazdca formuly 1 Fernanda Alonsa zo stajne McLaren, ktorého prevážajú do vrtuľníka po nehode počas posledného dňa predsezónnych testov na okruhu Catalunya v Barcelone 22. februára 2015. Foto: TASR/AP

Dvojnásobný majster sveta narazil v nedeľu do múru na konci tretej zákruty na okruhu v Barcelone.

Londýn 23. februára (TASR) - Tím F1 McLaren vo svojom pondelňajšom vyhlásení uviedol, že za nehodu Fernanda Alonsa mohol nárazový a nepredvídateľný vietor. Španielsky pilot počas posledného dňa predsezónnych testov na okruhu Catalunya v Barcelone utrpel otras mozgu a následne ho previezli do nemocnice, kde bol z preventívnych dôvodov pod drobnohľadom lekárov.

"Fernandov monopost nemal žiadnu mechanickú poruchu. Nedošlo tiež k žiadnemu elektrickému výboju. Do momentu nárazu podraďoval rýchlosť a naplno brzdil, čo by v stave bezvedomia nebolo možné. Sme presvedčení, že príčinou nehody bol prudký vietor," píše sa v stanovisku McLarenu.

Dvojnásobný majster sveta narazil do múru na konci tretej zákruty na okruhu v Barcelone. Tímový riaditeľ McLarenu Eric Boullier ešte v nedeľu informoval, že 33-ročný jazdec je v poriadku. "Našťastie, nie sú žiadne vážne problémy. Pri nehode utrpel otras mozgu, a preto musel stráviť noc v nemocnici. Pri takomto zranení je to úplne bežný postup. Niektoré správy v médiách preháňali o závažnosti nehody - je to však normálna testovacia nehoda," dodal.