Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

McLaughlinová vytvorila nový svetový rekord v behu na 400 m prekážok

Na archívnej snímke americká atlétka Sydney McLaughlinová (uprostred). Foto: TASR/AP

McLaughlinová prvýkrát pokorila svetový rekord na 400 m prek. takmer presne pred rokom takisto v Eugene.

Eugene 26. júna (TASR) - Americká atlétka Sydney McLaughlinová vytvorila na národnom šampionáte v Eugene nový svetový rekord v behu na 400 m prekážok. Časom 51,41 sekundy zlepšila o päť stotín svoje vlastné historické maximum z vlaňajších OH v Tokiu (51,46). Víťazstvom si zároveň vybojovala miestenku na majstrovstvá sveta, ktoré štartujú 15. júla práve v Eugene.

Dvadsaťdvaročná McLaughlinová nedala na Hayward Field šancu konkurentkám, druhá Britton Wilsonová (53,08) zaostala v cieli o 1,67 s, tretia Shamier Littleová dobehla v čase 53,92. Táto trojica bude reprezentovať USA na júlových MS, kde bude obhajovať titul ich krajanka Dalilah Muhammadová. Tá sa nemusela zúčastniť na domácich majstrovstvách a voľný čas využila na doliečenie zadného stehenného svalu.

McLaughlinová prvýkrát pokorila svetový rekord na 400 m prek. takmer presne pred rokom takisto v Eugene. Vtedy mal najlepší čas hodnotu 51,90 s. "Asi sa nič nevyrovná pocitu, keď vytvoríte svetový rekord prvýkrát. Tento čas je však skvelý indikátor toho, kde sa momentálne nachádzam. Som zaň vďačná. Teraz pôjdem domov a budem sa snažiť ešte na nejakých veciach popracovať," uviedla olympijská šampiónka pre AP.