Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

ME 2020: Holanďania budú šetriť opory, nováčikovi sa črtá šanca

Holandský futbalista Memphis Depay sa teší z gólu so spoluhráčmi počas zápasu v základnej C-skupiny Holandsko - Rakúsko na ME vo futbale 17. júna 2021 v Amsterdame, archívne foto. Foto: TASR/AP

Holanďania ťahajú šesťzápasovú šnúru bez prehry, ktorú by radi natiahli a udržali si pohodu v tíme.

Amsterdam 20. júna (TASR) - Futbalisti Holandska nastúpia na pondelkový zápas proti Severnému Macedónsku (18.00 SELČ v Amsterdame) už ako istí víťazi C-skupiny EURO 2020. Ich tréner Frank de Boer si preto môže dovoliť experimenty so zostavou a dopriať odpočinok kľúčovým hráčom, aby si ušetrili energiu na dôležitý osemfinálový súboj.

Súper "Oranjes" pri debute na veľkom turnaji neprekročí vlastný tieň, bez ohľadu na výsledok súboja v Amsterdame obsadí v tabuľke posledné 4. miesto. Trúfa si však potrápiť aj topfavorita skupiny. "Samozrejme, že sme trochu sklamaní z doterajších výsledkov na šampionáte. Očakávali sme viac, ale nič to nemení na našej motivácii pokúsiť sa zabodovať proti Holandsku. Hráme predsa za našu krajinu. Keď predvedieme tímový výkon, máme šancu uspieť. Budeme bojovať do posledného hvizdu, v každom zápase ide o prestíž, tobôž na tejto úrovni," povedal pre web UEFA obranca Visar Musliu.
Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Frank de Boer (uprostred) sa teší po výhre 3:2 v zápase základnej C-skupiny Holandsko - Ukrajina na ME vo futbale v Amsterdame v nedeľu 13. júna 2021, archívne foto.
Foto: TASR/AP

Severní Macedónci vstúpili do turnaja prehrou 1:3 s Rakúskom, v druhom vystúpení podľahli Ukrajine 1:2. V druhom polčase však predviedli zlepšený výkon, dokázali znížiť a neboli ďaleko od zisku bodu. Otáznik visí nad štartom kapitána mužstva a už 37-ročného veterána Gorana Pandeva, ktorý v sobotu netrénoval pre zranenie členka.

Holanďania ťahajú šesťzápasovú šnúru bez prehry, ktorú by radi natiahli a udržali si pohodu v tíme. "Vyhrať skupinu v predstihu je pre nás výhoda. Nesmieme však teraz spustiť nohu z plynu. Hráči, ktorí dostanú dôveru, musia podať stopercentný výkon. Neradi by sme si pokazili výbornú atmosféru, ktorá vládne v tíme po sérii dobrých výsledkov. Aj proti Severnému Macedónsku budeme hrať na víťazstvo," poznamenal stredopoliar Frenkie de Jong.

C-skupina:


SEVERNÉ MACEDÓNSKO - HOLANDSKO /pondelok o 18.00 SELČ, Aréna Johana Cruyffa v Amsterdame/
Rozhodcovia: István Kovács - Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene (všetci Rum.)

Predpokladané zostavy:
Severné Macedónsko: Dimitrievski - Nikolov, S. Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Bardhi, Ademi, Elmas - Pandev, Trajkovski

Holandsko: Stekelenburg - de Vrij, Veltman, Ake - L. de Jong, Grevenberch - Dumfries, Wijnaldum, Berghuis - Promes, Depay


Tabuľka:
1. Holandsko 2 2 0 0 5:2 6*
2. Ukrajina 2 1 0 1 4:4 3
3. Rakúsko 2 1 0 1 3:3 3
4. Severné Macedónsko 2 0 0 2 2:5 0
* - postup do osemfinále