Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

ME 2020: Merkelovej sa nepáčia plné štadióny, Macron je pokojný

Talianski fanúšikovia reagujú počas slávnostného otvorenia futbalových majstrovstiev Európy na Olympijskom štadióne v Ríme 11. júna 2021 pred zápasom A-skupiny Turecko - Taliansko na EURO 2020, archívne foto. Foto: TASR/AP

Macron je naopak presvedčený, že organizátori európskeho šampionátu sú počas pandémie koronavírusu ostražití.

Berlín 19. júna (TASR) - Nemeckej kancelárke Angele Merkelovej sa nepáčia plné štadióny na niektorých zápasoch futbalových majstrovstiev Európy. Vyhlásila to počas stretnutia s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom v Berlíne.

"Je pekné, že napríklad v Mníchove môže byť v hľadisku opäť 14.000 fanúšikov. Keď však vidím úplne plné štadióny v iných krajinách, som skeptická. Nie som si istá, či toto je riešenie súčasnej situácie," citovala agentúra DPA nemeckú kancelárku.

Macron je naopak presvedčený, že organizátori európskeho šampionátu sú počas pandémie koronavírusu ostražití. "Sme samozrejme v kontakte s naším futbalovým tímom, aby sme sa ubezpečili, že majú čo najlepšie podmienky. V prípade mužstiev sú pravidlá zavedené. Otázka je, koľko by malo byť fanúšikov na štadióne počas finále," povedal francúzsky prezident.