Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

ME 2020: Švédi bez Ibrahimoviča, no s 36-ročným Granqvistom

Andreas Granqvist, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Švédsko bude druhým súperom Slovenska v základnej E-skupine.

Štokholm 18. mája (TASR) - Vo švédskej nominácii na futbalové EURO 2020 sa objavilo aj meno Andreasa Granqvista, hoci v tejto sezóne odohral za druholigový Helsingborg iba jediný kompletný zápas. Tréner Janne Andersson vysvetlil, že prítomnosť 36-ročného kapitána Z MS 2018 v Rusku má pre mužstvo význam v šatni. Švédsko bude druhým súperom Slovenska v základnej E-skupine.

"Ak by som mal nominovať 23 hráčov, nebol by na zozname. Pri možnosti vybrať 26 je to niekto, koho by som rád mal k dispozícii. Možne nie pre to, aby hral, ale pre pomoc partii v uzavrenom spoločenstve," vysvetlil Andersson, ktorému bude chýbať hviezdny útočník Zlatan Ibrahimovič.

Tridsaťdeväťročný kanonier si pred týždňom podvrtol koleno a v sobotu mu špecialisti odporučili konzervatívnu liečbu, ktorá by mala trvať približne šesť týždňov. Ibrahimovič sa vrátil do národného tímu v marci po takmer päťročnej pauze.

Švédsko otvorí svoje účinkovanie na šampionáte 14. júna proti Španielsku, o štyri dni neskôr nastúpi v Petrohrade proti Slovensku a boje v základnej E-skupine zavŕši 23. júna súbojom s Poľskom.



Nominácia Švédska na ME 2020:



Brankári: Robin Olsen (FC Everton), Karl-Johan Johnsson (FC Kodaň), Kristoffer Nordfeldt (Genclerbirligi Ankara)

Obrancovia: Ludwig Augustinsson (Werder Brémy), Andreas Granqvist (IF Helsingborg), Victor Lindelöf (Manchester United), Filip Helander (Glasgow Rangers), Emil Krafth (Newcastle United), Mikael Lustig (AIK Štokholm), Pontus Jansson (FC Brentford), Marcus Danielson (PFK Ta-lian), Martin Olsson (BK Häcken).

Stredopoliari: Jens Cajuste (FC Midtjylland), Gustav Svensson (Kuang-čou City), Viktor Claesson (FK Krasnodar), Albin Ekdal (Sampdoria Janov), Emil Forsberg (RB Lipsko), Dejan Kulusevski (Juventus Turín), Sebastian Larsson (AIK Štokholm), Kristoffer Olsson (FK Krasnodar), Ken Sema (FC Watford), Mattias Svanberg (FC Bologna).

Útočníci: Marcus Berg (FK Krasnodar), Jordan Larsson (Spartak Moskva), Robin Quaison (FSV Mainz), Alexander Isak (Real Sociedad San Sebastian).