Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bačíková obsadila na ME v scratchi 9. priečku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Titul získala Holanďanka Kirsten Wildová.

Glasgow 3. augusta (TASR) - Slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistike Alžbeta Bačíková obsadila na majstrovstvách Európy v škótskom Glasgowe 9. miesto v scratchi. Titul získala Holanďanka Kirsten Wildová.

Na dvadsaťdva pretekárok čakalo 40 kôl, s celkovou dĺžkou 10 kilometrov. Wildová v závere ukázala najviac síl a mohla sa tešiť z titulu.

Majstrom Európy v scratchi sa piatok v škótskom Glasgowe stal Roman Gladyš z Ukrajiny. Slovenský reprezentant Filip Taragel preteky nedokončil.

Na druhom mieste skončil Francúz Adrien Garel, bronz vybojoval Švajčiar Tristan Marguet.

Slovenské juniorské reprezentantky v športovej gymnastike Kristína Pýchová a Elena Ušáková nepostúpili z kvalifikácie do finále na náradí na majstrovstvách Európy 2018 v škótskom Glasgowe.

Pýchová obsadila so ziskom 44.631 53. miesto, Ušákovej patrila 72. priečka so ziskom 41.866 bodu.


Scratch - ženy (40 kôl - 10 km):

1. Kirsten Wildová (Hol.), 2. Emily Kayová (V.Brit.), 3. Jolien D'Hoorová (Belg.), 4. Rachele Barbieriová (Tal.), 5. Anna Terechová (Biel.), 6. Trine Schmidtová (Dán.), 7. Clara Copponiová (Fr.), 8. Shannon McCurleyová (Ír.), 9. Alžbeta BAČÍKOVÁ (SR)

Scratch - muži:

1. Roman Gladyš (Ukr.), 2. Adrien Garel (Fra.), 3. Tristan Marguet (Švaj.), 4. Elia Viviani (Tal.), 5. Christos Volikakis (Gré.), 6. Roy Eefting (Hol.) .... Filip TARAGEL (SR) nedokončil