Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

ME2020: Na šampionáte budú môcť mať tímy v kádri 26 hráčov

Logo futbalových majstrovstiev Európy EURO2020 je vedľa vchodu do sídla Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone 17. marca 2020. UEFA odložila pre koronavírus majstrovstvá Európy, ktoré sa mali hrať od 12. júna do 12. júla v dvanástich mestách v dvanástich krajinách na kontinente. Foto: TASR/AP

Každý tím tak bude mať o troch hráčov viac, ako bývalo zvykom.

Nyon 3. mája (TASR) - Kádre účastníkov futbalových majstrovstiev Európy 2020 budú mať 26 členov. Zmenu pravidiel v pondelok potvrdila reprezentačná komisia Európskej futbalovej únie (UEFA), správu priniesla agentúra AFP.

Každý tím tak bude mať o troch hráčov viac, ako bývalo zvykom. Zmenu navrhla UEFA minulý týždeň, viedol ju k nej nahustený kalendár súťaží v sezóne ovplyvnenej pandémiou koronavírusu a obavy z preťaženia hráčov. Už dávnejšie prišlo k rozhodnutiu, že tímy budú môcť v riadnom hracom čase vystriedať päť hráčov. Európsky šampionát je na programe 11. júna - 11. júla, Slovensko sa predstaví v E-skupine spoločne so Španielskom, Poľskom a Švédskom.

Európsky šampionát je na programe 11. júna - 11. júla, Slovensko sa predstaví v E-skupine spoločne so Španielskom, Poľskom a Švédskom.