Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

ME2020: UEFA naďalej ráta s dvanástimi dejiskami

Logo futbalových majstrovstiev Európy EURO2020 je vedľa vchodu do sídla Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone 17. marca 2020. UEFA odložila pre koronavírus majstrovstvá Európy, ktoré sa mali hrať od 12. júna do 12. júla v dvanástich mestách v dvanástich krajinách na kontinente. Foto: TASR/AP

UEFA viackrát poprela, že z dejísk turnaja (11. júna - 11. júla 2021) už vypadli niektoré mestá.

Berlín 16. marca (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) naďalej počíta s tým, že majstrovstvá Európy sa tento rok uskutočnia v dvanástich mestách. Tento zámer sa nezmenil ani počas pandémie koronavírusu, uviedol člen výkonného výboru UEFA a viceprezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Rainer Koch.

"Náš cieľ ja zachovať pôvodne plánovaný model šampionátu. Ešte je priskoro na konečné rozhodnutie, faktor času ma však napĺňa optimizmom. Účinok vakcín sa o niekoľko týždňov prejaví vo väčšom rozsahu," povedal Koch pre agentúru DPA.

UEFA viackrát poprela, že z dejísk turnaja (11. júna - 11. júla 2021) už vypadli niektoré mestá z tucta Mníchov, Amsterdam, Baku, Bilbao, Budapešť, Bukurešť, Dublin, Glasgow, Kodaň, Rím, Petrohrad, Londýn. "Dúfam, že na štadiónoch bude aspoň hŕstka divákov, nevyhnutný predpoklad však je, že to musí umožniť pandemická situácia," dodal Koch.