Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Médiá píšu o suspendácii ruského zväzu, UEFA reaguje zdržanlivo

Logo UEFA, foto z archívu. Foto: TASR/AP

RFU v stredu oznámila, že sa chce uchádzať o usporiadanie ME 2028 alebo EURO 2032.

Nyon 24. marca (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) reagovala zdržanlivo na správy zahraničných médií o údajnom vylúčení Ruskej futbalovej únie (RFU) zo svojich štruktúr.

Britské denníky na čele s Daily Mail píšu, že prekvapujúci vážny záujem Ruska o organizáciu EURO 2028 a 2032 mal iritovať predstaviteľov UEFA a ako politická reakcia sa dá očakávať suspendácia ruského zväzu. Rusko je po vojenskej invázii na Ukrajine izolované v medzinárodnom športe.

Podľa agentúry DPA je exekutíva UEFA pripravená zvolať mimoriadne zasadnutie s cieľom prediskutovať "právnu a vecnú stránku" vzhľadom na vývoj situácie a "v prípade potreby vydať ďalšie verdikty" týkajúce sa ruského futbalu.

RFU v stredu oznámila, že sa chce uchádzať o usporiadanie ME 2028 alebo EURO 2032. Tento krok jej exekutíva schválila napriek suspendácií tamojších reprezentácií a klubov zo strany Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a UEFA. Obe organizácie tak spravili v reakcii na ruskú inváziu na územie Ukrajiny. Ďalšími adeptami na organizáciu ME 2028 sú štyri futbalové asociácie z Veľkej Británie spoločne s Írskom (2028), Taliansko chce získať ME v roku 2032. Rusi hostili MS v roku 2018.