Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Medvedev ani Raducanuová sa nepredstavia v Moskve

Osemnásťročná britská tenistka Emma Raducanuová, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Raducanuová zmenila svoj program po tom, ako v 2. kole turnaja WTA v Indian Wells podľahla Bieloruske Aleksandre Sasnovičovej.

Moskva 16. októbra (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev sa rozhodol vynechať podujatie v Moskve. Okrem tohtoročného víťaza grandslamového US Open sa na turnaji o Kremeľský pohár nezúčastní ani ďalšia úradujúca newyorská šampiónka Emma Raducanuová z Veľkej Británie.

Medvedev tento týždeň prehral vo 4. kole turnaja ATP v Indian Wells s Bulharom Grigorom Dimitrovom. V závere sezóny sa sústredí na obhajobu titulu na Turnaji majstrov a reprezentáciu Ruska na finálovom podujatí Davisovho pohára. "Tohtoročný kalendár je extrémne nabitý a moje telo už nie je stopercentne fit. Toto rozhodnutie bolo pre mňa veľmi ťažké, ale bolo nutné, aby som nabral sily na koniec sezóny," uviedol druhý hráč svetového rebríčka na sociálnych sieťach.
Na snímke ruský tenista Daniil Medvedev netradičným spôsobom oslavuje zisk titulu na US Open po výhre na Novakom Djokovičom, 12. septembra 2021, foto z archívu.
Foto: TASR/AP

Raducanuová zmenila svoj program po tom, ako v 2. kole turnaja WTA v Indian Wells podľahla Bieloruske Aleksandre Sasnovičovej. Bolo to jej prvé vystúpenie od senzačného triumfu na US Open: "Žiaľ, pre zmenu programu nebudem môcť hrať v Moskve. Dúfam, že pred ruskými fanúšikmi sa predstavím na budúci rok. Na okruh sa vrátim v najbližších týždňoch."