Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Medvedev na Roland Garros prehral v osemfinále dvojhry s Čiličom

Ruský tenista Daniil Medvedev odvracia loptičku Chorváta Marina Čiliča v osemfinále dvojhry mužov na grandslamovom turnaji Roland Garros 30. mája 2022 v Paríži. Foto: TASR/AP

Chorvát nepustil súpera ani k jedinému brejkbalu a odplatil Rusovi vlaňajšiu prehru z finále Davisovho pohára v Madride.

Paríž 31. mája (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev neuspel v osemfinále dvojhry na grandslamovom Roland Garros. Ako nasadená dvojka prehral s turnajovou dvadsiatkou Marinom Čiličom hladko 2:6, 3:6, 2:6. Chorvát sa vo štvrťfinále stretne s ďalším Rusom Andrejom Rubľovom.

Čilič počas celého zápasu skvele podával, mal navrch vo výmenách, hral variabilnejšie. Medvedevovi, ktorý sa vrátil do súťažného kolotoča po pauze zavinenej operácii prietrže, chýbala úderová istota. V dôležitých momentoch priveľa kazil, čo bola na mlyn Čiliča. Chorvát nepustil súpera ani k jedinému brejkbalu a odplatil Rusovi vlaňajšiu prehru z finále Davisovho pohára v Madride.

Chorvátsky tenista Marin Čilič podáva na Rusa Daniila Medvedeva v osemfinále dvojhry mužov na grandslamovom turnaji Roland Garros 30. mája 2022 v Paríži.
Foto: TASR/AP


"Bol to z mojej strany fantastický zápas, jeden z najlepších v kariére. Od začiatku až do konca. Ak hrám v pohode, všetko mi vychádza, servis i returny. Dôležité bolo, že som nedal Daniilovi žiadnu šancu na prípadný zvrat. Je to hráč, ktorý sa dokáže chytiť na jednej loptičke," uviedol Čilič v pozápasovom rozhovore s bývalým španielskym tenistom Alexom Corretjom.

Medvedev sa bude môcť najbližšie predstaviť na grandslamovej scéne až na US Open, kde ho čaká obhajoba titulu. Organizátori Wimbledonu totiž zakázali štart ruským a bieloruským hráčom. Dôvodom je ruská invázia na územie Ukrajiny.



muži - dvojhra- osemfinále:

Marin Čilič (Chor.-20) - Daniil Medvedev (Rus.-2) 6:2, 6:3, 6:2