Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Medvedev je prvým finalistom dvojhry na turnaji majstrov

Ruský tenista Daniil Medvedev sa teší z výhry nad Nórom Casperom Ruudom v prvom semifinále mužskej dvojhry na turnaji majstrov v Turíne v sobotu 20. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný Medvedev zvíťazil aj v treťom súboji s o tri roky mladším Nórom, pričom všetky tri vyhral zhodne 2:0 na sety.

Turín 20. novembra (TASR) – Ruský tenista Daniil Medvedev sa stal prvým finalistom dvojhry na turnaji majstrov v Turíne. Druhý nasadený hráč zdolal v sobotňajšom semifinále Nóra Caspera Ruuda v dvoch setoch 6:4 a 6:2. V boji o titul sa stretne s úspešnejším z večerného súboja medzi najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom a Nemcom Alexandrom Zverevom.

Ruud sa prebojoval do semifinále pri svojej premiére na turnaji. V úvodnom sete mu Rus zobral podanie už v treťom geme, blízko k ďalšiemu bol aj v piatom, no nepremenil dva brejkbaly. Medvedev však sám nečelil ani jednému brejku a za stavu 5:4 premenil hneď prvý setbal, pričom predviedol čistú hru. V druhom dejstve bol duel spočiatku vyrovnanejší, no Ruud v piatom geme opäť stratil svoje podanie. Síce odvrátil dva brejkbaly, tretí však už nie. Potom sa prejavili väčšie skúsenosti jeho súpera, ktorý pridal ďalší brejk v siedmom geme a nakoniec vyhral hladko 6:2.

Dvadsaťpäťročný Medvedev tak zvíťazil aj v treťom súboji s o tri roky mladším Nórom, pričom všetky tri vyhral zhodne 2:0 na sety. V Turíne ho delí už len jedno víťazstvo od úspešnej obhajoby titulu. S Djokovičom má bilanciu 4:6, so Zverevom 6:5.

"Bol to skvelý zápas. Caspera sledujem celý rok, je to jeden z najchytrejších hráčov na Tour. Každý rok sa chcem zlepšovať. V určitom bode to už nebude možné, ale táto sezóna je skutočne moja najlepšia v kariére. Dúfam, že tu zajtra budeme mať dobrú šou. Večerný zápas si pozriem v televízii a zajtra sa pokúsim byť na dvorci lepší," povedal Medvedev, ktorý tento rok vyhral štyri turnaje vrátane US Open.




dvojhra - semifinále:

Danil Medvedev (Rus.-2) - Casper Ruud (Nór.-8) 6:4, 6:2